Vprašaj me, tu sem doma

Domačini imajo svoj kraj praviloma radi, o njem največ vedo in zato obiskovalce in turiste najlažje usmerjajo. 

Turizem Bled je skupaj s Turističnim društvom Bled zato pripravil projekt Ask me I'm local ali Vprašaj me, tu sem doma.

Domačini se za osem ur na dan prelevijo v informatorje, ki na terenu, letos v juliju in avgustu na območju med Grand Hotelom Toplice, Grajskim kopališčem ter avtobusno postajo Bled, obiskovalcem Bleda in gostom nudijo osnovne informacije o destinaciji – od tega, kje so največje blejske znamenitosti, do tega, kje je javno kopališče, kje so restavracije, zdravstveni dom….do tega, kako se na Bledu primerno vesti. 

Destinacija Bled je namreč ena najbolj zelenih destinacij na svetu in njen obisk zato s seboj prinaša določeno odgovornost. Turizem Bled je v ta namen izdal posebno zgibanko, ki je v infocentrih na voljo natisnjena na brezlesni papir in ki gosta informira o tem, da prebivalci Bleda želijo, da gostje tako kot domačini spoštujejo izjemno naravno in kulturno dediščino ter da je edini odtis, ki ga pustijo na destinaciji, tisti na potki pri jezeru. 

Na fotografiji: Informatorki Maša in Tatjana.


Vtisi informatorjev

Informator Boštjan je med drugim zapisal:
»Petek, sobota. Kopljejo se vsepovsod. Nemogoče je spraviti vse kopalce iz vode. Opozoril sem najmanj 20 kopalcev in jih napotil v Grajsko kopališče. Sem pa prijetno presenečen, da so vsi mladi turisti, vključno z Angleži, po mojem prijaznem opozorilu takoj odstranili prazne pločevinke piva, polne pa odnesli s seboj. Fajn.
Včasih izdajam več opozoril (npr. kopanje, alkohol, kuža, ki lovi race, dron ...) kot pa koristnih informacij obiskovalcem našega Bleda. No problem. Današnji dan je pa "superca". Nobenega opozorila ni bilo potrebnega, samo informacije sem dajal, in to gostom z Irske, iz Kanade, s Češke, z Domžal, iz Južne Koreje, s Hrvaške, iz Škofje Loke, Filipinov ...  
Kar se tiče infrastrukture oziroma komunale, samo kapo dol. Fantje in možakarji delajo skorajda 24/7!« 

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.