Delavnica: Ohranjanje konkurenčnosti z dvigom kakovosti turistične ponudbe – namestitev na Bledu

Hotel Astoria, 12. 9. 2019

Vabljeni na delavnico Turizma Bled v sodelovanju z Višjo strokovno šolo za gostinstvo, velnes in turizem Bled:  Ohranjanje konkurenčnosti z dvigom kakovosti turistične ponudbe – namestitev na Bledu.

Ozadje:

Domačini in turistični delavci so v vseh zgodovinskih obdobjih znali goste privabiti na Bled in jih nad krajem tako navdušiti, da so se vanj vedno znova vračali. Znali so se prilagoditi širokemu spektru najrazličnejših gostov in biti do njih v vseh najrazličnejših pogledih gostoljubni.

Vendar sodobni trendi v turizmu, ki jih označuje hitra rast števila turistov, razvoj novih konkurenčnih turističnih destinacij in odprto izražanje zadovoljstva gostov skozi socialna omrežja, tradicionalnim turističnim destinacijam postavlja izziv, kako ohraniti svojo konkurenčno pozicijo na globalnem turističnem trgu. Povsem jasno je, da samo neokrnjena, lepa narava, svež zrak in mir niso več dovolj za izbor določene turistične destinacije. Prav tako samo bližina jezera, ponujena kolesa in prijaznost gostiteljev niso dovolj, da gosti izberejo določeno turistično nastanitev v destinaciji.

Odločujoč dejavnik, ki vpliva na izbor turistične destinacije je danes pristnost, avtentičnost in raznolikost turistične ponudbe. Ponudba edinstvenih doživetij je tista, ki vpliva na izbor turistične destinacije in določene turistične nastanitve v njej. Od zadovoljstva gostov pa je odvisno ali se bodo vrnili in predvsem ali bodo turistično destinacijo in turistično nastanitev priporočili drugim. Takšno stanje določa novo razumevanje gostoljubnosti skozi oči sodobnega turista. Ta namreč ne pričakuje več le prijaznost in nasmeha svojih gostiteljev, temveč pričakuje, da mu bo gostitelj znal ponuditi nepozabna doživetja. Ta pa vključujejo najprej avtentično osnovno ponudbo, ponudbo raznovrstnih storitev in dobro poznavanje ponudbe turistične destinacije.

Edinstvena doživetja v turistični destinaciji oblikujejo ljudje, turistični ponudniki, domačini s pripovedovanjem zgodb o življenju, dediščini in sedanjosti. Zato je prav njim potrebno nameniti posebno pozornost ter jim pomagati pri oblikovanju edinstvenih doživetij, ki bodo dosegala oz. presegala gostova pričakovanja, ter s tem k razumevanju glavnih dejavnikov, ki vplivajo na njihovo konkurenčnost in posledično na konkurenčnost celotne turistične destinacije.

Ciljna skupina in namen delavnice:

Delavnica je namenjena ponudnikom namestitvenih kapacitet v občini Bled.

Glavni namen delavnice je:

  • seznaniti ponudnike turističnih namestitvenih kapacitet s sodobnim razumevanjem gostoljubnosti skozi oči gostov in s tem povezanim zadovoljstvom gostov,
  • pojasniti, kaj so 5-zvezdična doživetja/izkušnje na primeru turističnih namestitev in kdo so 5-zvezdični gostje,
  • utemeljiti, zakaj graditi svojo specifičnost, prepoznavnost, gostoljubnost in ponudbo na različnih dediščinah in iz nje izpeljanih zgodbah,
  • animirati ponudnike turističnih namestitvenih kapacitet k oblikovanju lastnih edinstvenih doživetij,
  • nadgraditi znanja in kompetence ponudnikov turističnih namestitvenih kapacitet v občini s področja zagotavljanja kakovosti storitev in v tem okviru s področja oblikovanja doživetij v turistični destinaciji.

Urnik in kraj:

Delavnica bo potekala 19.septembra 2019, od 8:00 – 14:00, v Hotelu Astoria, Prešernova cesta 44, 4260 Bled.

Delavnico bosta vodili predavateljici Višje strokovne šole za gostinstvo velnes in turizem Bled dr. Boža Grafenauer in mag. Darja Radić.

Delavnica je brezplačna. Zaradi omejenega števila udeležencev vljudno prosimo za prijavo na delavnico na: vesna.klemenčič@visitbled.si.

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.