Doživetja z znakom Slovenia Unique Experiences

26. 8. 2019
Zaživela je predstavitev 5-zvezdičnih doživetij na Slovenia.info  Slovenia Unique Experiences  je oznaka za edinstvena 5-zvezdnična doživetja. Nosijo jo lahko le destinacije in ponudniki, ki preverjeno in dokazano gostom zagotavljajo unikatne, avtentične, inovativne in visoko kakovostne izkušnje. Na Slovenia.info ( spletna stran Slovenske turistične organizacije) je zaživela predstavitev vseh do sedaj certificiranih doživetij, v sedmih jezikih.

Garden Village - Noč v hišici na drevesih, sredi gozda in z lastnimi vrtovi
Prijavitelj: Plantea d.o.o., Garden Village Bled, Bled
Luksuzno kampiranje sredi narave z vsem udobjem hotelske sobe, ki daje Bledu kot osrednji ikoni slovenskega turizma vtis intime in v celoti personaliziranega doživetja.Izrazito trajnostno zasnovana zgodba z unikatno arhitekturo in dodelanim konceptom sprejemanja gostov. Doživetje predstavlja antipod uniformiranega bivanja v hotelih in je hkrati odraz časa in kolektivne zavesti sodobnega turista, ki prosto po Rousseauju potuje nazaj k naravi v izrazito osebno izkušnjo.

Garden Village je primer dobre prakse, kako lahko turizem v sodelovanju z arhitekturo degradiran prostor nekdanje vrtnarije originalno spremeni v ekološko samooskrbno vasico z lastno njivo, vodno vrtino, rastlinjakom, nasadi zelenjave in sadnimi vrtovi. Krajinsko skladen gozdni kompleks, lociran samo streljaj od znamenite Titove vile, je oblikovan kot krajinski turistični park, pri čemer je že arhitektura sama turistična izkušnja. Restavracija, skozi katero teče potok, s travo prekrite mize, savne v obliki ptičjih gnezd, leseni ključi, ribniki pod šotori in naravni tolmun, ki se čisti z rastlinami, pa samo še podkrepijo izkušnjo. Prava dodana vrednost, ki luksuznim nastanitvam sredi drevesnih krošenj daje patino doživetja, pa je možnost aktivne vpetosti gostov v izobraževalno delo z vrtnarjem ter izključno lokalna gastronomska ponudba. Kljub možnosti zunanjih obiskovalcev Garden Village ni rezervat za turiste, ampak živa zgodba, ki z zaposlovanjem domačinov posega tudi na družbeno sfero lokalne kulture in aktivnega ozaveščanja o biološki raznovrstnosti območja ter pomenu samooskrbe.

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.