Ukrepi občine Bled

Bled, 16. 8. 2019
Občina Bled si prizadeva, da bi bili vplivi na Blejsko jezero, ki jih povzroča človek, čim manjši. Letos je končala z izgradnjo manjkajočega dela kanalizacije ob Blejskem jezeru (na območju ribičije v Zaki so bile še greznice), postopno zapira jezersko skledo za promet (stalna zapora Jezerske promenade in dela Veslaške promenade, zapora od Mlina do Zake ,..), Turizem Bled z akcijo Ask me I'm local obiskovalce na najbolj frekventnem delu Bleda opozarja, kje kopanje in posedanje na obali nista dovoljena, skupaj z javnim podjetjem Infrastruktura Bled jih vabimo v Grajsko kopališče, kjer je urejena vsa infrastruktura, od letos naprej tudi krema, ki ne škodi okolju.

Za jezero bomo največ naredili, ko bomo lahko celotno jezersko skledo zaprli za promet. To pa ne bo možno, dokler ne bo zgrajena južna obvoznica. Na državo zato ponovno apel z Bleda: obvoznica je nujna!

Ko bo obvoznica zgrajena, bo Bled lahko začel tudi s sanacijo M kanala na Ljubljanski cesti, ki zdaj zaradi tega, ker sanacija zahteva popolno zaporo ceste, ni možna, saj bi s tem Bohinj odrezali od sveta. 

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.