Razvoj petzvezdičnih doživetij Bleda

Bled, 14. 6. 2019

Trendi v turizmu, kažejo na to, da turisti danes iščejo avtentična in tematska doživetja, pri katerih je izredno pomembno, da gost prevzame aktivno vlogo in tako postane del doživetja in se z njim tako čustveno kot kognitivno obogati. Gre za butično ponudbo, ki ni na voljo vsakomur vsak čas in je na voljo posameznikom ali zelo majhnim skupinam.

Pri kreiranju teh doživetij je ključna zgodba, dramaturgija, domišljena vsebina in izredna vsestranskost ter strast samih vodnikov in drugih oseb, ki potem izvajajo izbrano doživetje. Pri prodaji je pomembna ustrezna kakovost vizualov in pisne predstavitve, s katerimi se izkazuje visok nivo, ki ga doživetje obljublja. Tovrstno doživetje pa mora biti mogoče rezervirati in plačati prek spleta.

Slovenska turistična organizacija spodbuja ustvarjanje petzvezdičnih doživetij z znakom Slovenia Unique Experiences, ki se vklapljajo v zgodbo nacionalne strategije razvoja turizma.

Na Turizmu Bled smo se v letu 2019 lotili nabora aktivnosti, s katerimi želimo spodbuditi razvoj petzvezdičnih doživetij, ki bodo odražala lokalne posebnosti, bodo unikatna, nepozabna in bodo krepila razloge za daljše bivanje na Blede v vseh letnih časih.

V mesecu maju smo za ponudnike doživetij skupaj z agencijo Nea Culpa organizirali delavnico z naslovom Kreativna pot do 5* doživetij Bleda, na kateri so bile udeležencem predstavljene zelo neposredne informacije in nasveti, kako ustvariti prepričljiva doživetja.

Trideset udeležencev je bilo s celotno delavnico izjemno zadovoljnih. Na praktičnem delu, kjer so skupine zasnovale 4 petzvedzična doživetja, so se pokazali izjemno močna povezovalna nit, kreativnost in podjetniški zagon med člani skupin.

Omenjena delavnica je pokazala, da predstavniki turističnega gospodarstva na Bledu kažejo močno željo po ustvarjanju unikatnih z naravo in tradicijo povezanih doživetij in skupnemu sodelovanju, na podlagi česar se nadejamo, da bo Bled v prihodnosti dobil še kar nekaj petzvezdičnih doživetij.

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.