Bled z optimizmom v novo poletje

Bled, 9. 5. 2019

Bled, 9. maj 2019 – Bled letošnje poletje pričakuje optimistično. Občina Bled je v začetku leta začela z opremljanjem parkirišč s posebnim sistemom, ki uporabnikom že ob glavni cesti sporoča, koliko parkirnih mest je na voljo, hkrati pa s temi informacijami promet usmerja na parkirišča izven središča Bleda. Slabo leto po preusmeritvi prometa na SRC so se razmere v delu središča Bleda, konkretno na Prešernovi, neprimerno izboljšale. Povečala se je pretočnost prometa, kar je zaznati vsaj ob prihodu na Bledu, investicija se torej obrestuje. Po vseh zagotovilih ministrice Bratušek, s katero smo že imeli nekaj pogovorov, se stvari dobro odvijajo tudi na JRC (južni razbremenilni cesti). Še letos naj bi bili izpolnjeni pogoji za pridobitev gradbenega dovoljenja za prvi odsek. V tem tednu se je začela gradnja kolesarske steze Bled – Bohinj.

Med prvomajskimi prazniki sta na Bledu prvič v letošnji sezoni vozila dva avtobusa, ki povezujeta blejske vasi, Blejki grad, Vintgar, Zatrnik in Pokljuko.

S tako imenovanim shuttle busom so na Bledu v sodelovanju s Turističnim društvom Gorje in Občino Gorje začeli lani, ko je avtobus poleti vsak dan za en evro prepeljal od 100 do 250 potnikov. Zaradi dobre lanskoletne izkušnje so letos dodali še eno linijo. Avtobusa bosta z rednimi vožnjami začela 15. junija in bosta vozila do 15. septembra.

Turizem Bled let na pobudo lokalne skupnosti, turističnega gospodarstva in skupnosti Julijskih Alp za goste Bleda uvaja kartico mobilnosti. Kartica je namenjena gostom, ki na destinaciji nočijo vsaj tri dni.

Okoli jezera in v parkih na Bledu je bilo letos več investicij, med drugim imajo parki pod Vilo Zora, torej pod občinsko stavbo, nov zalivalni sistem. Trava je bila namreč zaradi podnebnih sprememb in velikega obiska v slabem stanju. Obnovljene so poti v parku, nove so tudi klopce.

Na Turistični borzi ITB v Berlinu je Bled za svojo zeleno zgodbo, ki je del certifikata Zelene sheme slovenskega turizma, prejel nagrado za 2. mesto v kategoriji "Top 100 Sustainable Destinations" - The best of Europe. Nagrado je v Berlinu prevzel direktor Turizma Bled, Tomaž Rogelj.

Lani je na Bledu prvič zaživel projekt Vprašaj me, sem domačin. Izkušnje so izredno pozitivne, saj so bili informatorji s strani gostov zelo dobro sprejeti. Letos se je na razpis prijavilo še nekaj več ljudi, zato računamo, da bomo čas njihovega dela lahko podaljšali. Predvidevamo, da bodo z delom začeli 15. junija.

Začenja se nov investicijski cikel na Blejskem gradu, ki je v celoti usmerjen v širšo grajsko okolico. Začeli smo z urejanjem grajskega parka, ki je bil med drugim delno prizadet tudi zaradi padca več dreves v neurju oktobra lani. Istočasno z urejanjem parka potekajo obširne arheološke raziskave, po prvih podatkih se lahko nadejamo dokaj bogatih najdb, ki jih bomo kasneje prezentirali obiskovalcem. 

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.