Sistem za avtomatizirano izposojo koles je ponovno v delovanju

Bled, 26. 4. 2019

V drugi polovici aprila smo na Bledu kot prejemniku zlatega destinacijskega certifikata Slovenia Green ponovno odprli sistem za avtomatizirano izposojo koles – Bled Green Ways, saj želimo spodbujati trajnostno mobilnost tako med občani kot med obiskovalci.

KRATEK VODIČ ZA REGISTRACIJO, PODALJŠANJE REGISTRACIJE IN IZPOSOJO:

 1. Registracija novega uporabnika je možna v Infocentru Triglavska roža Bled (Ljubljanska cesta 27). Bodoči uporabnik se je dolžan identificirati z osebnim dokumentom in podpisati izjavo o strinjanju s Splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na spletni strani www.bled.si. Že registriranim uporabnikom se je pravica do izposoje koles avtomatsko podaljšala za obdobje enega leta.
 2. Po uspešni registraciji uporabnik prejme uporabniško ime in geslo, imetnik Blejske kartice pa tudi PIN kodo. Geslo in PIN kodo uporabnik lahko spreminja na spletni strani www.bled.si, kjer lahko preverja tudi zgodovino izposoje koles na svoje ime in število razpoložljivih koles na posamezni lokaciji. Ob registraciji uporabnik prejme natančna navodila o izposoji kolesa.
 3. Ko si uporabnik želi izposoditi kolo, pristopi na eno izmed lokacij postaj za avtomatizirano izposojo koles, kjer se prijavi v sistem. Na kiosku pod LCD zaslonom pritisne gumb za začetek, vtipka uporabniško ime in geslo oz. prisloni Blejsko kartico in vtipka PIN kodo. Uporabnik sledi navodilom na zaslonu, izbere kolo in se odpelje.
 4. Uporabnik kolo lahko vrne na katerokoli postajo, ki ima prosto ključavnico. Kolo potisne v ključavnico in ga na ta način zaklene.

LOKACIJE IZPOSOJE KOLES:

 1. Infocenter Triglavska roža Bled
 2. Camping Bled
 3. Dom krajanov Zasip
 4. Zadružni dom Ribno                       

PAKETI IN CENA UPORABE SISTEMA:

 • Paket Občan Bleda oz. imetnik Blejske kartice je namenjena občanom Bleda oz. imetnikom Blejske kartice. Registracija je brezplačna. Ti uporabniki sistema lahko kolo uporabljajo do 24 ur v tednu. Paket ni prenosljiv na drugo osebo.
 • Paket 24 je namenjen vsem neobčanom Bleda, ki nimajo Blejske kartice. Strošek registracije znaša 24 EUR. Ti uporabniki lahko sistem koristijo do 24 ur v obdobju enega tedna od registracije v sistem. Paket ni prenosljiv na drugo osebo.
 • Paket Sobodajalec je namenjen ponudnikom turističnih namestitev na Bledu, ki bi radi svojim gostom omogočili vožnjo s kolesom. Ponudniki lahko kupijo več kartic za uporabo koles za svoje goste. Strošek registracije ene kartice je 10 € za pridobitev kartice in 50 € za izposojo koles na sezono. Ena kartica pomeni istočasno izposojo enega kolesa. Ti uporabniki sistema lahko kolo uporabljajo do 4 ure dnevno.

KDO LAHKO POSTANE UPORABNIK SISTEMA BLED GREEN WAYS?

Vse fizične osebe, starejše od 14 let. Za osebe, ki še niso polnoletne, uporabniško ime in geslo na sedežu Infocentra Triglavska roža Bled priskrbijo njihovi starši oz. zakoniti zastopniki.

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.