Destinacijski rezervacijski sistem Feratel se opušča

Bled, 6. 3. 2019

Na Turizmu Bled smo se po dobrih treh letih uporabe rezervacijskega sistema Feratel odločili, da ga v letošnjem letu zamenjamo. Sistem smo na destinacijski spletni strani www.bled.si vpeljali z dobrim namenom, da posodobimo spletno komunikacijo z gosti in pospešimo trženje nastanitev in turističnih storitev, vendar med ponudniki na Bledu ni bil sprejet po pričakovanjih in ni dosegel ciljev, ki smo si jih zadali in pričakovali. Sistem tudi ni omogočal optimalne uporabniške izkušnje, ki jo pričakujejo sodobni turisti, niti ni bil v celoti prilagojen posebnostim slovenskega poslovnega okolja.

V sklopu projekta digitalni razvoj in promocija turistične ponudbe destinacije Bled bomo najkasneje do 30.9.2019 opravili prenovo spletne strani www.bled.si. Ob prenovi bomo uvedli določene spremembe pri vsebini strani, ki bodo v največji možni meri zasledovale sodobne trende in strateške usmeritve destinacije na področju turizma. Da bodo usmeritve komuniciranja na spletni strani znane vsem deležnikom bomo pripravili uredniško politiko spletne strani.

V procesu prenove spletne strani bomo izvedli tudi spremembe na področju spletnih rezervacij nastanitev in storitev. Do zamenjave bo rezervacijski sistem Feratel deloval v omejenem obsegu.

Za sistemsko podporo pri uporabi Feratela, se še naprej lahko obrnete na Melito Pretnar Kofol, ki je dosegljiva na melita.pretnar@visitbled.si.

Načrtovani koraki:

1)    Za področje nastanitev:

Za ponudnike nastanitev na destinaciji bomo v podporo pospeševanja digitalizacije prodaje in dvigu kakovosti tržnega komuniciranjapripravili strokovno srečanje, ki bo poudarjalo področja digitalizacije, kakovosti in trajnosti.

Spletna stran www.bled.si bo na področju predstavitve nastanitev zavzela nov pristop: predstavitev kakovostnih in angažiranih ponudnikov nastanitev po tematskih sklopih, ki imajo visok domet povpraševanja in sledijo strateškim ciljem.

2)    Za področje turističnih storitev:

Turizem Bled bo več pozornosti namenjal razvoju in izpostavitvi kakovostne ponudbe doživetij, kar namerava doseči z naslednjimi ukrepi:

-       Integracija spletne predstavitve izbrane turistične ponudbe storitev, ki bo objavljena na eni od globalnih spletnih platform s strani posameznih ponudnikov.

-       Priprava strokovnih delavnic in predavanj v podporo razvoju novih (in kakovostni nadgradnji obstoječih) doživetij ter spodbujanju digitalizacije poslovanja. Pri slednjem jih bomo seznanili s tehničnimi rešitvami, ki so na voljo in jim bodo pomagale pri lastni spletni prodaji doživetij in upravljanju z razpoložljivostjo na različnih prodajnih kanalih.

Za oba sklopa turističnih ponudnikov in ostale deležnike bomo pripravili Srečanje blejskega turističnega gospodarstva, ki bo potekalo v petek, 29. marca 2019, v Festivalni dvorani Bled.

Vabilo in program srečanja bosta objavljena v kratkem.
Vse ponudnike nastanitev in turističnih storitev na Bledu vljudno vabimo k izpolnitvi vprašalnikov. Na Turizmu Bled si želimo izboljšati razumevanje stanja in potreb na teh področjih. Na podlagi podatkov bomo lahko v prihodnosti izpeljali aktivnosti, ki bodo sledile prejetim informacijam in bodo spodbujale dvig kakovosti in povezovanja na tem področju.
Vprašalnika sta na voljo za reševanje od 6.3. do 26.3.2019.

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.