Bled Local Selection, Izbrano z Bleda - nabor lokalnih izdelkov uspešno prestal krstno leto

Bled, 24. 1. 2019

V sklopu Strategije trajnostnega razvoja blejskega turizma 2018 – 2025 in ob vključitvi v Zeleno shemo slovenskega turizma se je Turizem Bled v letu 2017 lotil projekta Bled Local Selection, Izbrano z Bleda.

Bled Local Selection je bil vzpostavljen kot segment krovne znamke Bled Imago paradisi, pod katerim se kreira nabor avtentičnih rokodelskih in prehranskih izdelkov iz lokalnega okolja.

Januarja 2018 se je kot prvi izdelek z znamko Bled Local Selection predstavil Blejski sir. Ob koncu leta, pa so se poizkusno predstavili še Kava Bled, Blejski čaj in Blejski tepkovec.

Za leto 2019 si Turizem Bled zadaja privabiti še več ponudnikov, zato bodo organizirali delavnico, na katero bodo povabili lokalne pridelovalce in izdelovalce.

Turizem Bled namerava predlagane izdelke pred dodelitvijo znamke oceniti. Ob potrditvi oziroma sprejetju novih izdelkov pa ponudnikom nuditi podporo pri začetnih fazah razvoja, predvsem oblikovanju embalaže, trženju in promociji. Od ponudnikov, pa se pričakuje, da vse ostale korake (kot so proizvodnja, prodaja, distribucija) izpeljejo sami.

Več o izdelkih pod znamko Bled Local Selection >

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.