Bled med sto najbolj zelenimi destinacijami sveta

Nijmegen, Nizozemska, 1. 10. 2018
Prejšnji teden je v nizozemskem mestu Nijmegen, letošnji zeleni prestolnici Evrope, potekalo globalno srečanje zelenih destinacij sveta pod okriljem neprofitne organizacije Green destinations, ki jo vodi Nizozemec dr. Albert Salman. 

Na konferenci so strokovnjaki z različnih področij predstavili dobre prakse zelenih destinacij z vsega sveta, beseda je tekla tudi o tem, kako trajnostni razvoj zagotoviti tam, kjer turizem že ogroža naravno in kulturno okolje.

Na konferenci je bila Slovenija še posebej izpostavljena, saj je dobila certifikat za prvo zeleno državo sveta, destinacije Ljubljana, Komen, Podčetrtek, Rogaška Slatina in Bled pa so prejele certifikate, ki potrjujejo, da sodijo med sto najbolj zelenih in trajnostnih destinacij sveta. 

Na Bledu so k zeleni shemi slovenskega turizma, nosilec programa certificiranja za Slovenijo je družba Goodplace, pristopili lani, letos maja pa je Bled prejel zlati certifikat.

Delo pa s tem ni končano, blejski občinski svet je na seji pretekli teden potrdil triletni akcijski načrt ukrepov, ki jih bo destinacija Bled izvedla, da bo ostala na svoji zeleni poti. Med ukrepi so nadgradnja pohodniških poti, izgradnja kolesarskih stez, ukrepi za umirjanje prometa, obveščanje o podnebnih spremembah in podobno.


Na fotografiji: od leve proti desni: Nataša Hočevar, Slovenska turistična organizacija, Romana Purkart, Turizem Bled, Alenka Soršak, Turizem Ljubljana, Polona Abram, zavod Komenski kras.

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.