Zeleni ukrepi Bleda

Bled, 29. 8. 2018

V letošnjem poletju je zaokrožena turistična destinacija Bled sprejela vrsto ukrepov, ki so pomagali zagotoviti zeleno usmerjenost destinacije in njeno upravljanje. Med ukrepi je na prvem mestu izgradnja državne severne razbremenilne ceste, cesta je že prevozna, izvajalec del pa v tem trenutku dograjuje kolesarske steze in tudi na zahtevo Občine Bled odpravlja nekatere pomanjkljivosti.

V letošnjem poletju so na Bledu gostje poleg rednih avtobusnih linij lahko koristili prevoze z avtobusom hop on hop off, ki je Bled povezoval s sosednjimi destinacijami, na avtobusu je bil prisoten tudi turistični vodnik, novost pa je javni prevoz za en evro, ki je povezal Ribno – Bled-sotesko Vintgar in Zatrnik.

Javno podjetje Infrastruktura skrbi za dosledno ločevanje odpadkov in za nenehno ozaveščanje domačinov in obiskovalcev Bleda. V ta namen so med drugim svoja tovorna vozila opremili z letaki, ki ljudi spodbujajo k zelenemu ravnanju -  od tega, naj zavrnejo plastično vrečko, do tega, naj za piknik kupijo posodo iz biorazgradljivih materialov.

Okoli jezera so nameščeni pitniki, kjer je pitna voda zastonj in jo je mogoče natočiti v lastno embalažo.

Turistično društvo Bled in Turizem Bled sta poskusno uvedla projekt Vprašaj me, sem domačin. Informatorji ob jezerski obali opozarjajo na primerno vedenje, varovanje narave ter dajejo osnovne informacije o Bledu in okolici. Akcija traja od 1. junija do 15. septembra in je med obiskovalci izvrstno sprejeta.

Turizem Bled je izdal zgibanko, ki obiskovalce opozarja o zeleni naravnanosti Bleda, Infrastruktura Bled pa je izdelala kratek promocijski film, ki opozarja na varovanje okolja.

Še pred poletjem so bile dokončane nove oznake pohodniških poti po Bledu in okolici ter narejen zemljevid.

Parkirišča so na voljo tudi izven centra Bleda, ob Seliški cesti, kjer so urejena tudi parkirišča za avtobuse in avtodome.

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.