Bled tudi uradno prejel zlati znak Slovenia Green

Cerkno, 30. 5. 2018
V Cerknem je bil v ponedeljek in torek zeleni dan slovenskega turizma, dan, ki izpostavlja zelene oz. trajnostne destinacije ter inovativne, okolju in družbi prijazne turistične produkte. Prav razvoj produktov dodane vrednosti je bila osrednja tema, ki so se ji udeleženci posvečali letos.

Med primeri trajnostnih pet zvezdničnih doživetij višje dodane vrednosti so udeleženci spoznali priložnosti, ki jih nudi astroturizem, predstavila pa jih je Ana Castenada Perez iz španske La Palme. Andrej Žigon iz zavoda Aliansa je predstavil produkt kolesarjenja na sosednjem Hrvaškem, Minca Slakonja pa Gozdni selfnes. Miša Novak, Slovenska turistična organizacija, je predstavila poziv krovne slovenske turistične organizacije za razvoj petzvezdničnih doživetij.

Osrednji dogodek je bila podelitev certifikatov Slovenia Green, kjer je destinacija Bled ponosno prejela zlati znak. Z Bleda je certifikat za nastanitev Slovenia Green Acomodation prevzel tudi Robert Omovšek za Vilo Mila, iz sosednjega Podhoma pa je certifikat prevzela Anamarija Habjan za ECO Boutique Hotel AMS Beagle.
V zeleni shemi slovenskega turizma Slovenia Green je že 64 članov. 15 novih destinacij in 11 ponudnikov turističnih namestitev je priznanja slovesno prejelo na zelenem dnevu slovenskega turizma na smučišču Cerkno. Slovenski turizem sicer še precej dela čaka pri oblikovanju produktov dodane vrednosti, je bilo slišati na dogodku.

Zelena shema slovenskega turizma je nacionalni program in certifikacijska shema, ki pod krovno znamko SLOVENIA GREEN združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji, destinacijam in ponudnikom ponuja konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja, skozi znamko Slovenia Green to zeleno delovanje tudi promovira.

Delo za destinacije po prejemu certifikata seveda še zdaleč ni zaključeno. V roku pol leta po podelitvi mora destinacija pripraviti akcijski načrt ukrepov, ki jih mora izvesti, potem pa se delo nadaljuje naprej.

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.