Podelitev zlatega znaka Slovenia green

Cerkno, 24. 5. 2018
Destinacija (občina) Bled je prejemnica certifikata zlati znak Slovenija green. Slavnostna podelitev bo v ponedeljek, 28. maja, v Cerknem. 

Slovenija je dežela, ki pripoveduje zeleno zgodbo. Kamorkoli se ozremo, proti alpskim vrhovom, zelenim gozdovom, jadranskemu morju, skrivnostnemu Krasu, vinogradom ali panonskim ravnicam, vse je zeleno. Neokrnjena zelena narava nas spodbuja k odgovornemu ravnanju in varovanju. Pod okriljem Zelene sheme slovenskega turizma uresničujemo zelene politike in ustvarjamo zelena doživetja. V okviru tega nacionalnega programa se podeljuje tudi znak SLOVENIA GREEN, ki je obljuba zelene prihodnosti. Vedno več zelenih destinacij, ponudnikov, parkov in agencij si želi dobro vplivati na okolje in lokalno skupnost. Dobitnikom znaka SLOVENIA GREEN lahko zaupate, saj imajo mednarodno priznano oceno kakovosti in trajnosti.

Izjemna vrednost celotnega projekta je tudi v tem, da ima destinacija Bled zdaj na eni platformi zbrane vse ključne podatke o aktualnem stanju vsebine vseh šestih sklopov, ki predstavljajo merila za ocenjevanje. Sedaj točno vemo, kje so naše prednosti in kje slabosti. Presojevalec bo predpisal tudi ukrepe oziroma akcijski načrt, ki ga bo destinacija morala izpolniti v roku dveh oziroma treh let. Ob tem destinacija s svojimi dosežki in zelenimi načrt tudi nenehno seznanja javnost in jo vključuje v svoje načrte.

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.