Svetovno prvenstvo hokejistov do 20 let Divizije I, skupine B na Bledu

Bled, 6. 12. 2017
V središču slovenske hokejske reprezentance, torej na Bledu, se v soboto začenja svetovno prvenstvo hokejistov do 20 let. Tekmovanje bo v blejski ledeni dvorani potekalo vse do petka, 15. decembra, ko bo tudi znano, katera izmed ekip bo v prihodnji sezoni nastopala v višji kakovostni skupini svetovnega hokeja.

Za ledeno dvorano Bled skrbi javno podjetje Infrastruktura Bled, ki v tem trenutku že zasnežuje tudi blejsko smučišče Straža.

Slovenski ljubitelji hokeja si zagotovo želijo, da bi turnir dobila Slovenija, vendar pa imajo tudi člani izbranih vrst iz Italije, Litve, Norveške, Poljske in Ukrajine, s katerimi se bodo v prihodnjih dneh pomerili mladi risi, zagotovo podobne načrte. 

Izbranci glavnega trenerja Gorazda Reklja so se v letošnji sezoni doslej zbrali že zadnje dni julija in ob koncu avgusta ter nato še v novembru, ko so v Ljubljani gostili mednarodni turnir štirih držav – Francije, Italije in Madžarske. 

Razpored tekem

Sobota, 9. december 2017
13.00 Italija – Poljska
16.30 Ukrajina – Slovenija
20.00 Litva – Norveška

Nedelja, 10. december 2017
13.00 Norveška – Italije
16.30 Slovenija – Litva
20.00 Poljska – Ukrajina

Torek, 12. december 2017
13.00 Norveška – Ukrajina
16.30 Poljska – Slovenija
20.00 Litva – Italija

Sreda, 13. december 2017
13.00 Poljska – Litva
16.30 Slovenija – Norveška
20.00 Italija – Ukrajina

Petek, 15. december 2017
13.00 Ukrajina – Litva
16.30 Slovenija – Italija
20.00 Norveška – Poljska

Za blejsko Ledeno dvorano skrbi javno podjetje Infrastruktura Bled, ki dvorano tako vzdržuje kot tudi trži. Kot pravi Jaka Bassanese z Infrastrukture, so lani zamenjali odbojno ograjo ob ledeni ploskvi, letos ima dvorana nove luči, zamenjali pa so tudi tla, kar pomeni, da zdaj dvorano lahko v nekaj urah pripravijo za kakšno drugo prireditev, ki ne potrebuje ledu. Svetovno hokejsko prvenstvo v teh dneh Bledu prinaša povišano število nočitev in polne kapacitete.

Infrastruktura Bled pa upravlja tudi s Stražo. ''Neverjetno nizke temperature v decembru so nas prijetno presenetile, tako da že zasnežujemo smučišče,'' pravi Bassanese.

Straža je namreč specifična, saj za izdelavo snega uporabljajo jezersko vodo, ki se mora biti ohlajena vsaj na 6 stopinj Celzija, prav tako pa morajo biti temperature zraka pod ničlo. ''Trenutno ima jezero ravno okoli 6 ali 7 stopinj, tako da smo že začeli z izdelavo kompaktnega snega. Kako pa bo v prihodnje je seveda odvisno izključno od vremena, '' še pravi Bassanese.

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.