Bled na sejmu WTM v Londonu

London, Velika Britanija, 16. 11. 2017
Tudi letos je v začetku novembra v Londonu potekala znamenita Svetovna turistična borza WTM, na kateri se je predstavila tudi destinacija Julijske Alpe. 

Destinacija združuje Zgornjo Gorenjsko in Posočje, v Londonu pa se je predstavila predvsem v luči nagrade revije Lonley Planet, ki je prav Julijske Alpe uvrstil med deset najboljših destinacij na svetu. ''Slovenija se na trgu Velike Britanije pozicionira kot zelena, aktivna, zdrava destinacija za 5-zvezdična doživetja,« poudarja mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije. Na letošnji londonski borzi se je Slovenija predstavila s sloganom Be(e) responsible in skozi zgodbo o čebeli. Zgodba odraza našo bogato  kulturno dediščino, hkrati pa predstavlja našo zavezo k trajnostnemu turizmu, katere pomemben del je prav varovanje čebel. Naša predstavitev v Londonu tudi opozarja na predlog naše države za praznovanje svetovnega dneva čebel, glavna partnerica slovenske predstavitve v Londonu je bila Radovljica.

Na borzi se je v okviru predstavitve Slovenije posebej predstavil tudi Bled s stojnico Turizma Bled, nastopili so Sava Hoteli Bled, Zavod za kulturo z Blejskim gradom in agencija M Tours. Vtisi iz Londona so dobri, saj je bila slovenska stojnica nenehno v središču pozornosti. Turizem Bled, ki je predstavljal celotno destinacijo, tudi letošnjo borzo ocenjuje kot izjemno pozitivno, saj so na stojnico prihajali tako obiskovalci, ki Bled dobro poznajo, kot tudi tisti, ki so za Slovenijo slišali prvič in so vedeli le, da je Slovenija v tem trenutku dežela, ki je ''in'', torej v središču pozornosti.

Osrednji dogodek za Bled in celotne Julijske Alpe pa je bil seveda podelitev nagrade vodnika Lonley Planet.  Medijski velikan na področju popotniških vsebin Lonely Planet je Julijske Alpe uvrstil na visoko tretje mesto na lestvico desetih regij, ki bi jih popotniki morali obiskati v letu 2018. Julijske Alpe so se v knjigi Best in Travel, ki jo enkrat na leto izdajo pri Lonely Planetu, znašle takoj za Belfastom in obalo Causeway na Severnem Irskem ter Aljasko.

Izbor med destinacijami opravijo številni pisci, uredniki in blogerji, končno odločitev pa sprejme strokovna komisija, ki jo sestavljajo pisci in popotniški strokovnjaki pri medijski hiši Lonely Planet. Nagrado so podelili na sejmu v Londonu, v imenu Julijskih Alp pa jo je sprejel direktor Turizma Bohinj, Klemen Langus.

Romana Purkart

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.