Vabljeni na Dan Alpske konvencije

11. 5. 2017
V Alpe po navdih

Dan Alpske konvencije 2017

Dan Alpske konvencije bo tudi letos ponudil pester nabor dogodkov, ki se bodo med 19. in 28. majem 2017 odvijali v Bohinju, Posočju in Zgornjesavski dolini. Rdeča nit strokovnega dela obeleževanja Dneva Alpske konvencije 2017 je trajnostna mobilnost, s katero ustvarjamo pogoje za razvoj zelenega gospodarstva v gorskih območjih. Širši javnosti bodo namenjeni številni dogodki, s katerimi želimo predstaviti načine izvajanja Alpske konvencije v vsakdanjem življenju.

V petek, 19. maja 2017, se lahko v Bohinjski Bistrici udeležite posveta »Trajnostna mobilnost kot gradnik zelenega gospodarstva – Od Bohinjske proge do razvoja v Alpah« s predstavitvijo 6. poročila o stanju Alp. Sledila bo slavnostna predaja prenovljenega potniškega vagona avtovlaka na železniški postaji Bohinjska Bistrica in odprtje potujoče razstave o slovenskem inženirju Maksu Klodiču, ki je sodeloval pri gradnji Bohinjskega predora. Po slovesnosti bo avtovlak odpeljal do Mosta na Soči, niz dogodkov tega dne pa se bo zaključil na Posoškem razvojnem centru v Tolminu z odprtjem Info točke Alpske konvencije.

Od 26. do 28. maja 2017 bodo potekali dogodki za širšo javnost in bodo vključevali odprtje fotografske razstave, kulinarično druženje ter pester nabor vodenih izletov po naravnih in kulturnih znamenitostih Alp z bogatim spremljajočim programom. Letošnja posebnost bo televizijska oddaja Pozdrav iz Bohinja, pozdrav iz Alp, ki bo iz osrčja Alp nagovorila gledalce širom po Sloveniji.

V sklopu Dneva Alpske konvencije 2017 se bodo med 23. in 26. majem 2017 zvrstile tudi različne aktivnosti za osnovnošolske otroke. V Trenti bodo v organizaciji Triglavskega narodnega parka potekali Belarjevi dnevi, v Cerknem pa delavnice na temo voda pod vodstvom Svetovne organizacije za naravo WWF.

Pridružite se doživljanju in spoznavanju Alp – pridite v Alpe po navdih!

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.