Okusi Bleda v blejskih restavracijah bodo ponovno novembra

Izbrane blejske restavracije, 30. 9. 2016

V okviru projekta »Okusi Bleda« bodo izbrane blejske restavracije od 5. do vključno 30. novembra ponujale menije s tremi krožniki po enotni ceni 15 €. Raznoliki jedilniki imajo skupno rdečo nit – sestavine zanje so v največji možni meri lokalnega izvora, recepti pa so tradicionalni in regionalni.

Okusi Bleda v različnih preoblekah

Projekt »Okusi Bleda« je nastal v želji obuditi tradicionalno blejsko kulinariko in jo v čim večji možni meri približati tako tujim obiskovalcem Bleda, kakor tudi domačinom. Znan je predvsem po svoji ponudbi lokalnih prigrizkov na blejski promenadi, s katero blejski gostinci in hotelirji v različnih počitniških in prazničnih obdobjih razveseljujejo mimoidoče. A to je le na od različic Okusov Bleda. Letos poleti so namreč zaživele tudi večerje na pletni na gladini jezera, v novembru pa se Okusi Bleda po vzoru lanskega dogodka ponovno predstavljajo v blejskih restavracijah.

Blejska kulinarična jesen

Sodelujoče restavracije bodo tako skoraj cel mesec november ponujale menije s tremi hodi – predjed, glavno jed in sladico – po dostopni ceni 15 € na meni. Jedilniki bodo sezonsko obarvani in bodo skladno s filozofijo Okusov Bleda vsebovali sestavine lokalnega izvora, pri pripravi katerih se bodo kuharji zgledovali po tradicionalnih receptih in le-te domiselno prilagodili sodobnim trendom v kulinariki.

Otvoritveni dogodek

Uvertura v novembrske Okuse Bleda bo dogodek v Infocentru Triglavska roža Bled, ki se bo v petek, 4. novembra, pričel ob 17.00 uri. Prisotni – vabljeni so tudi vsi domačini – bodo imeli priložnost poskusiti dobrote iz restavracij, ki bodo sodelovale pri novembrskem projektu.

Blejska gastronomska prihodnost

Snovalci projekta in sodelujoči za prihodnost napovedujejo še več izpeljank Okusov Bleda in dogodkov, ki jim jih omogočajo bogata blejska kulinarična tradicija in znanje in izkušnje, ki so si jih nabrali. Prisrčno vabljeni, da spremljate prireditve in podrobnosti na Facebook strani Okusov Bleda in na spletni strani www.bled.si, ter seveda na pokušino dobrot na otvoritvi novembrskega dogodka in nato cel mesec v izbranih blejskih restavracijah. 

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.