Okusi Bleda - Blejski dnevi 2015

Bled, 23. 7. 2015
Pod znamko Okusi Bleda so se že drugo leto zapored predstavili lokalni partnerji s svojo gostinsko ponudbo. Letos se jih je predstavilo devet, kar je pomenilo bogato prehransko ponudbo, kot na primer koktajl dimljene postrvi, poletna ričota s kranjsko klobaso, ajdovi žganci s kislim mlekom, divjačinski golaž, lokalni burger, blanska postrv in entrecote krvavške govedine, za poslastico pa domače palačinke, šmorn in blejska kremna rezina, ki seveda ni smela manjkati. Da denarnica ni preveč trpela, smo poskrbeli za enotne cene pripravljenih jedi, ki so bile po 3, 5 ali 7 €. Z novim konceptom Blejskih dni so bili zadovoljni tako obiskovalci kot ponudniki.

Vreme nam je bilo zopet vse tri dni zelo naklonjeno. Vročim dnem navkljub so letošnji Blejski dnevi pritegnili na tisoče ljudi. 

V petek smo se veselili prihoda našega najboljšega hokejista, dvakratnega dobitnika Stanleyjevega pokala, Anžeta Kopitarja, ki je premierno predstavil svojo novo majico znamke AK11, vzel pa si je tudi nekaj časa za podpisovanje avtogramov obiskovalcem. Dogajanje je popestril Šugla Fest oz. 1. Festival šole uličnega gledališča. Zvečer so v okviru 25. Okarina etno festivala nastopili Neca Falk, Smaal Tokk in skupina Kontrabant, ogledali pa smo si lahko tudi lasersko projekcijo na grajsko skalo.

V soboto smo z odprtimi rokami sprejeli predsednika države Boruta Pahorja, ki se je najprej skupaj s starodobnimi kolesarji zapeljal po blejski promenadi s skoraj 100 let starim kolesom, nato pa si ogledal bogato ponudbo sejma domače obrti. Blejske dneve je obiskal tudi FerFud, pri čemer gre za povsem novo kulinarično izkušnjo, ki na slovenskih ulicah ponuja fine grižljaje po »fer« ceni. Obiskovalci za jedi plačajo, kolikor želijo, vsi prihodki pa gredo v podporo projektu Botrstvo v Sloveniji. Ko se je dan prevešal v noč, smo lahko prisluhnili skupini Arrow, Blejskemu zlatemu mikrofonu, ki je z zmagovalci tekmovanja postregel z novimi mladimi zvezdami na pevskem obzorju, za vrhunec večera pa je poskrbela Maraaya, slovenska finalistka na Evroviziji 2015. Sobotni večer je bil že tradicionalno posvečen ognjemetu in lučkam na jezeru - 15.000 jajčnih lupin, izdelanih v svečke.

Nedelja je bila zopet namenjena narodnozabavni glasbi. Preko celega dneva so odmevale harmonike, saj je potekalo že 3. poletno srečanje harmonikark in harmonikarjev ob Blejskem jezeru. Najprej smo prisluhnili napevom Godbe Gorje, opoldne je vseh 360 harmonikarjev naenkrat zaigralo Otoček sredi jezera, temu pa je sledil še sprevod harmonik po blejski promenadi. Proti večeru smo se poveselili še z ansamblom Slovenski pozdravi

Turizem Bled se zahvaljuje sponzorjema dogodka, družbama BTC d.d. in Adriatic Slovenica d.d., ki sta omogočila letošnje Blejske dneve.

Se že veselimo naslednjih Blejskih dni, ki bodo potekali od 22. do 24. julija 2016! 

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.