17. Riklijev pohod

Bled, 6. 7. 2015

Prva nedelja v juliju je bila že tradicionalno obarvana v stilu Arnolda Riklija. Že 17. leto zapored se je pred Golf hotelom zbrala gruča več kot stotih navdušencev, Riklijanev, ki so kljub zgodnji uri nasmejanih obrazov pričakovali 17. Tradicionalni Riklijev pohod. Stare in nove obraze, odete v lahka svetla oblačila, je v pozdravnem nagovoru ogovoril idejni oče prireditve dr. Leopold Zonik, ki je najprej zbranim malce osvežil znanje, kdo je sploh bil začetnik blejskega turizma in ustanovitelj Naravnega zdravilnega zavoda – gospod Arnold Rikli.

Po uvodnem nagovoru in merjenju srčnega tlaka ter sladkorja v krvi se je skupina začela vzpenjati na Riklijevo priljubljeno točko Stražo. Prvi vzpon so pohodniki opravili brez težav, na vrhu pa je sledila telovadba. Pot se je nadaljevala do spomenika Arnoldu Rikliju na Straži, kjer je zbrane pozdravil direktor Zavoda za turizem Bled, gospod Jaka Ažman. Sledil je zdravi zajtrk na vrhu Straže in skupinsko fotografiranje vseh udeležencev, nato pa se je pot nadaljevala do Mlina, kjer so se ob obali Blejskega jezera pohodniki lahko okrepčali z vodo in sokom. Kljub vročini, ki je močno pritisnila, se je večina odločila nadaljevati pot na Malo Osojnico, od koder so se spustili do zadnje točke pohoda Velike Zake in si privoščili zasluženo kosilo. Po prijetnem druženju, prijetno utrujeni in polni novih vtisov so se mnogi ohladili v Blejskem jezeru, nato pa se odpravili proti domu.

Tako je minil še 17. tradicionalni Riklijev pohod, ki ga ne bi bilo brez sodelovanja lokalne skupnosti.  Turizem Bled se zahvaljuje vsem, ki so na katerakoli način prispevali in pripomogli k izvedbi prireditve.

Zahvala gre: podjetju Infrastruktura Bled, gospodu Dominiku Lavriču, podjetju Sava hoteli Bled, Osnovni šoli Bled, Penzionu Mlino, Restavraciji Camping Bled, vsem udeležencem in še posebej idejnemu vodji prireditve, dr. Leopoldu Zoniku.

»Voda je seveda koristna, še bolj zrak in največ svetloba!«

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.