Gorenjska na EXPO v Milanu

Bled, 12. 5. 2015

Expo Milano 2015

Med 1. majem in 31. oktobrom 2015 v Milanu poteka svetovna razstava EXPO Milano 2015, ki se odvija na vsakih pet let, vedno v drugi državi. Letos se bo predstavilo 147 držav, od tega 55 s samostojnim paviljonom, med katerimi je tudi Slovenija.

Osrednja tema EXPO Milano 2015 je hrana, nosilni slogan pa: ”Feeding the Planet, Energy for Life” (“Hrana za planet, energija za življenje”). Organizatorji pričakujejo, da bo svetovno razstavo obiskalo 20 milijonov obiskovalcev, od tega bo približno polovica Italijanov, dobrih 40% bo prebivalcev ostalih evropskih držav, ostalo pa bodo obiskovalci iz drugih celin. Največ obiska se pričakuje v prvih dveh mesecih (maj, junij), ter v oktobru.

Slovenija se bo na svetovni razstavi EXPO Milano 2015 predstavila s samostojnim paviljonom in sloganom »I feel SLOVEnia, Green.Active.Healthy.«. Lokacija slovenskega paviljona je na odlični legi in v središču dogajanja. Znotraj paviljona bo Slovenija predstavljena preko petih zgodb. Te so sol, čebele, termalne in mineralne vode, pohodništvo in kolesarjenje ter merjenje črnega ogljika.

RDO Gorenjska na EXPO Milano

K sodelovanju je SPIRIT Slovenija povabil tudi slovenske turistične regije. Vsaka regija ima na voljo za predstavitev 14 dni, predstavljajo pa se lahko pred in ob paviljonu. Kot tretja po vrsti se bo med 1. in 14. junijem 2015preko regionalne destinacijske organizacije predstavila Gorenjska.

Za predstavitev v Milanu bomo pripravili vsebine za 4 panoje, ki jih bomo zapolnili z 8 reprezentativnimi fotografijami regije, preko katerih bomo obiskovalce povabili k doživetjem in aktivnostim na Gorenjsko ter vsebine tam, kjer bo to možno povezali z integralnimi turističnimi produkti destinacije.

Oder in prostor pod njimi bomo namenili ureditvi t.i. »Relax&Reflex« coneoziroma prostora za počitek. Koncept predstavitve smo črpali v dejstvu, da celotna Gorenjska predstavlja odmik od mestnega vrveža in hitenja, sprostitev in počitek v naravi. Kombinacija aktivnih doživetij na panojih in počitka ter sprostitve v Relax&Reflex coni sovpada s celotno zgodbo Slovenije kot zelene, zdrave in aktivne. V coni si bodo obiskovalci prek posebnih očal lahko ogledovali panoramske motive iz naše destinacije.

Nad odrom bomo preko dneva projecirali regijske predstavitvene video vsebine  (npr. Dežela pod Triglavom, Doživite Naravo, …) in skupaj z animatorji obiskovalce pritegnili k interaktivni nagradni igri.

V času predstavitve bosta Gorenjsko pred slovenskim paviljonom zastopala animator in informator, sicer pa imamo med drugim v programu animacijo F&B acrobatics (4. – 7.6.), nastop dekliškega pevskega zbora Do Re Mi (6.6.) in poslikavo telesa (11. – 14.6.).

Za pogostitev bo ves čas predstavitve Slovenije na EXPU skrbela Hiša kulinarike Jezeršek, ki bo med 1. in 14. junijem stregla gorenjske jedi.

Ponujamo ugodno bivanje v apartmaju za 8 oseb

Ker bo RDO Gorenjska v sodelovanju z destinacijami, ki se predstavljajo tik pred nami in za nami najela dve stanovanji, ki ju potrebujejo ostale regije, bomo večje stanovanje ponudili turističnim delavcem in gospodarstvu ter drugim zainteresiranim za najem v času med 1. in 14. junijem. 
Cena bivanja za eno noč je 30 € na osebo + DDV, kar je glede na cene nastanitev v Milanu v času EXPA izjemno ugodno. Možnost je zakupiti najmanj eno sobo za dve osebi. Na voljo so 4 sobe.
Stanovanje je od EXPA oddaljeno 25 min vožnje z vlakom.

Rezervacije sprejemamo na maja.pancur@dzt.bled.si.

Obiščite EXPO z javnim prevozom

Ker naj bi bilo parkiranje precej omejeno priporočamo uporabo javnega prevoza do EXPA.

Slovenske železnice predvidevajo, da bodo vzpostavili vsakodnevni »shuttle servis« na relaciji Ljubljana-Trst-Ljubljana tako, da bo potnik sledil povezavi:

  • Trst 6.38 - Milano Rho Fiera 11.21 (prizorišče EXPO)
  • Milano Rho Fiera 16.35 (prizorišče EXPO) - Trst 21.22

Več informacij: http://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/tujina/koncerti-prireditve-tujina/Z_vlakom_na_EXPO_2015

Sicer pa naj bi ugodne prevoze do tja nudil tudi GoOpti. Kontakt za rezervacije:mojca.levac@goopti.com.

Vstopnice

Vstopnice so na voljo na uradni spletni strani EXPO Milan 2015.

Več informacij: 

RDO Gorenjska - Turizem Bled, zavod za pospeševanje turizma, 045 780 500, info@slovenian-alps.com

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.