Zimsko plavanje 2015 minilo v prijetnem vzdušju

Bled, 23. 2. 2015
Pokal Bleda v zimskem plavanju, ki ga je Turizem Bled organiziral že petič, je potekal v soboto, 21.2.2015 na zunanjem kopališču Grand Hotela Toplice. V 4°C hladno jezersko vodo se je podalo 58 udeležencev iz devetih držav (Avstralije, Avstrije, Danske, Grčije, Hrvaške, Nemčije, Slovaške, Slovenije in Združenega kraljestva).

Program je vseboval 25m prsno, 25m prosto, 50 m prsno in 50m prosto, drugi pa so se preizkusili v netekmovalni disciplini »pingvini« - skok v vodo. 
Dogodek so poleg gledalcev spremljali tudi številni mediji, med domačimi tudi ruska TV Moya planeta. Med njimi so veliko zanimanje poželi tuji udeleženci, ki so imeli vsak posebno zgodbo o tem zakaj so prišli na Bled.

Sinne Lundgaard, Danska, se je za Bled odločila zaradi priprav v zimskem plavanju za svetovno prvenstvo, ki bo potekalo v Rusiji prihodnje leto.

Martin Kuchenmeister, Avstrija, tehnični delegat mednarodne biatlonske zveze, navdušen zimski plavalec, se je pomeril v prav vseh disciplinah na Bledu udeležil prvič, ter po odličnih rezultatih pravi, da se prihodnje leto zagotovo vrne.

Daniel Erven, Avstralija, opisuje kako je njegov plavalski klub že pred leti prejel povabilo na dogodek. Takrat se zaradi velike razdalje dogodka ni mogel udeležiti, v tem letu pa, ker trenutno živi v Londonu, ni želel izpustiti priložnosti. S seboj je povabil še štiri prijatelje.

George Mathas in Aristeidis Polyzos, Grčija. Prijatelja, ki sta preplavala angleški kanal, želita promovirati zimsko plavanje. Vadita v morju, ki ima 12°C, vendar se jima zdi ta izkušnja z zimskim Blejskim jezerom odlična. V prihodnje želita s seboj pripeljati še več plavalcev iz Grčije.

Werner Uran, Avstrija. Prihaja iz pobratene Vrbe na Koroškem in je na povabilo blejskega župana že drugo leto pripeljal skupino zimskih plavalcev iz njegovega kluba. Njihov klub za novo leto organizira novoletno plavanje v Vrbskem jezeru.

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.