Blejska zimska pravljica in otvoritev Blejskega drsališča z razgledom

Bled, 23. 12. 2014

Nekaj dni pred božičem je na Bledu zaživela Blejska zimska pravljica – novoletna okrasitev in velike snežinke, s katerimi so pričarali zimsko vzdušje, “kissing point” ob omeli ob Blejskem jezeru, Disco na ledu,  in Blejsko drsališče z razgledom; tudi na Blejski grad, kjer graščak pripravlja poseben pozdrav za obiskovalce…

Ne le v prazničnem decembru, skozi celo zimsko sezono so na Bledu poskrbeli za pestro paleto doživetij, ki bodo obiskovalce popeljala skozi Blejsko zimsko pravljico. Tako so poimenovali številne prireditve in aktivnosti, ki so plod sodelovanja lokalnega okolja: Turizma Bled, Občine Bled, Zavoda za kulturo Bled, Infrastrukture Bled, Trgovskega centra Bled, blejskega turističnega gospodarstva in drugih gospodarskih subjektov iz lokalnega okolja. 

V okviru včerajšnje predstavitve projekta zimske pravljice so ob hotelu Park uradno odprli Blejsko drsališče z razgledom, kjer so praznično vzdušje s slavnostnim prižigom lučk na božičnem drevescu želja pričarali znani Blejci, župan Janez Fajfar, Jure Košir skupaj z obiskovalci.

Za ledeno zabavo so poskrbeli člani skupina Lucky Lookers on Ice, glasbena gostja Eva Leskovšek in blejski gostinci s tradicionalno gorenjsko kulinariko v sodobni preobleki oz.  Okusi Bleda.

Postavitev Blejskega drsališča z razgledom, kjer se bo odvijal pester spremljevalni program vso zimo in bo odprto do marca 2015, so omogočila podjetja Sava Turizem d.d. - Sava Hoteli Bled, Sportina turizem, Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Bled, Hotel Astoria Bled, Trgovski center Bled, Hotel Jelovica Bled, Kompas Hoteli Bled d.d. in Gorenjska banka d.d. Del izkupička od prodanih okraskov na drsališču bodo Sava Hoteli Bled namenili skladu za skrbništvo blejskih labodov.

Legenda o potopljenem zvonu vsako leto blejski potapljači oživijo na božični dan, ko se potopljeni zvon ponovno dvigne iz jezerskih globin. Veselo bo tudi na predzadnji dan starega leta, ko bodo za dobro vzdušje okoli jezera skrbeli klubi in društva Občine Bled s tradicionalno prireditvijo Krog prijateljstva. Pred vodenim sprehodom z baklami ob jezeru  bodo priredite pred Teraso Kavarne Park dodatno popestrili z nastopom pouličnega gledališča Ana Ledena, in sicer z uvodno predstavo Gavina Hay-a, Jack Flash ter zaključno predstavo v Veliki Zaki Deklica z vžigalicami.

Ob tradicionalnih prireditvah je letošnji  praznični december na Bled prinesel kar nekaj novosti.

Lepo osvetljeno, pravljično blejsko promenado ob jezeru vsako soboto do 10. januarja ob 18. uri dodatno razsvetli Blejska vodno serenada, glasbena prireditev s projekcijo na vodno zaveso.

Romantično vzdušje pa lahko obiskovalci Bleda ovekovečijo na obali jezera, kjer je urejen romantični t.i. ''kissing point''. Vsi, ki bodo delili svoje romantične posnetke na #kissBled@BledSlovenia ali na strani www.facebook.com/LakeBledSlovenia, se bodo potegovali za privlačne nagrade. Romantične podobe  Bleda nosi naslov fotografska razstava domačina Roka Mučiča, ki je na ogled na obali jezera do 10. januarja.

Ob hotelu Park je 22. decembra zaživelo ''Blejsko drsališče z razgledom''. Za zabavna doživetja in animacijo na drsališču bo skrbela skupina Lucky Luka, slovenska drsalna skupina nekdanjih in še aktivnih umetnostnih drsalcev ter vaditeljev drsanja in animatorjev na ledu

Prav poseben program za obiskovalce pripravljajo ob koncih tedna, na ogled bodo drsalne predstave Lucky Lookers on Ice 25. januarja in 29. februarja (obe ob 16. uri), Blejska ledena olimpijada 21. februarja in družinsko obarvani dan na drsališču 22. februarja. 

V času novoletnih in zimskih počitnic pripravljajo šolo drsanja, prikaze umetnostnega drsanja in hokeja na zabaven način, za zabavo na ledu pa bosta skrbela tudi Labodek Zaki in Labodka Rozi - otroški maskoti prvega družinskega hotela v Sloveniji – Hotela Savica (4. in 11. januarja ter 15. in 22. februarja).

Drsališče je odprto vsak dan med 10. in 22. uro, ko lahko tudi obiskovalci drsališča svoje želje zaupajo božičnemu drevescu želja. Z nakupom okraskov, akcija traja do konca januarja, bodo prispevali k varovanju in zaščiti labodov na Blejskem jezeru, katerih ponosni skrbniki so lokalna turistična organizacija, Turistično društvo Bled in Sava Hoteli Bled. Za ljubitelje drsanja bodo poskrbeli tudi ob drsališču. V Blejski kavarni z razgledom jih bodo razvajale originalne blejske kremne rezine v zimski preobleki ter lokalne specialitete.

Dogajanje na Promenadi vsak konec tedna popestri Božični sejem na terasi Kavarne Park Okusi Bleda. Blejski gostinci s tem želijo obuditi tradicionalno gorenjsko kulinariko in ji dodati kanček sodobnosti. Pri sestavljanju menijev pa sledijo kulinarični strategiji Gorenjske, ki jo je pripravil prof. dr. Janez Bogataj in je v vrh kulinarične piramide uvrstil originalno blejsko kremšnito.

V Športni dvorani na Bledu bo vsak dan med 20.12.2014 in 4.1.2015, dopoldne od 9:30 do 11:00 in popoldne od 16:30 do 18:00. tudi disco na ledu, ki bo dodatno popestril prijetno športno – zabavno praznično vzdušje na Bledu.

Na Blejskem gradu je v kapelici Drevo prijateljstva, ki ga otroci  lahko okrasijo s svojimi okraski in dobrimi željami in po  lastni izbiri fotografijo okraska objavili tudi na Facebook/TreeOfFriendship.

Tik pred vstopom v novo leto bo 27. decembra ob 17. uri v Viteški dvorani koncert evropskih božičnih pesmi Ta dan je vsega veselja.  Vokalni ansambel Pevska šola Musica pod umetniškim vodstvom Roberta Feguša je reprezentativna zasedba pevcev, vključenih v izobraževanje znotraj Pevske šole Musica. 

Ples z graščakom zadnji dan v letu, 31. decembra ali prvi dan v novem letu 2015,  bo ob 11. uri. 

Novoletni koncert, ki bo 30. decembra ob 20. uri v Festivalni dvorani Bled; bo goste letos z glasbo popeljal od Dunaja do Buenos Airesa, solista bosta baritonist Ivan A. Arnšek in mezzosopranistka Gordana Hleb.

V novo leto bodo na Bledu »skočili« kar dvakrat:  najprej otroci s silvestrovanjem za otroke ob 15. uri v Ledeni dvorani ter nato še silvestrovanje na prostem s plesom in v prijetnem razpoloženju, za katerega bodo poskrbeli v ansamblu Gregorji. V leto 2015 pa bodo na Bledu namesto s klasičnim ognjemetom vstopili z Blejsko vodno simfonijo.

Dodatne info:

Turizem Bled                                                                                              Sava Hoteli Bled
info@dzt.bled.si
045 780 205

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.