Vrata odprl ekološki turistični kompleks Garden Village Bled

Bled, 13. 6. 2014
Garden Village, prejemnik naziva Snovalec 2014 za inovativnost, je popolnoma ekološko in inovativno zamišljen kompleks, zgrajen na opuščeni vrtnariji, kjer bo ekološko ozaveščenim gostom na voljo samozadostno bivanje v njem. Z lastnim virom elektrike iz fotocelic, lastno vodno vrtino z neoporečno pitno vodo, s toplotno črpalko za ogrevanje, polnilnimi postajami za vozila na električni pogon in svojim rastlinjakom, omogoča lastno pridelavo sadja, zelenjave, zelišč in grmovnic. 

Želeli so ohraniti del preteklosti in ga povezati s sedanjostjo, zato so zgradili rastlinjak s prostori za predelavo v končne izdelke, ki bodo na voljo v njihovi ekološki trgovinici. Poleg rastlinjaka boste v vasi našli številne vrste dreves, grmovnic in zelišč, ki bodo tam zato, da boste lahko sami okusili slastne sadeže in da bodo vaše bivanje naredili še prijetnejše. 

Hkrati bodo gostom ponudili izobraževanja, nabiranje in uživanje pridelkov na samem posestvu. Na raziskovanje okolice se bodo gostje lahko podali s prevoznimi sredstvi, ki so sestavni del njihove ponudbe (klasična kolesa, kolesa na električni pogon, možnost najema posebnega hišnega avtomobila, predelanega na električni pogon). 

Pri izgradnji kompleksa so uporabili materiale, prijazne naravi, lesene površine pa so zgrajene izključno iz lokalnega lesa, predvsem iz macesna.

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.