Raziskava o odnosu prebivalcev do turizma

Bled, 3. 2. 2014
Občina Bled je turistična destinacija, kjer je razmerje med številom turistov in številom prebivalcev med najvišjimi v Sloveniji. Občina Bled je usmerjena v večjo kakovost našega vsakdana in to poskušamo zagotavljati tudi z razvojem turizma, zato smo v razvojni program zapisali, da se bomo razvili v vrhunsko mednarodno turistično destinacijo, ki bo omogočala visoko kakovost bivanja in poslovanja.

Intenziven turistični obisk vpliva na kakovost bivanja na Bledu, prebivalcem pa prinaša tako koristi kot slabosti. Če prebivalci kraja menite, da so stroški razvoja turizma večji od koristi, to zmanjšuje kakovost življenja in hkrati zmanjšuje podporo razvoju turizma ter ustvarja odpor, kar zavira naš prehod v visoko bivalno kakovost in vrhunsko mednarodno destinacijo. Zato nas zanima, kako kakovost bivanja v občini ocenjujete prebivalci Bleda. Z Institutom za turizem Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani smo pripravili kratek vprašalnik, da bi tako dobili vaše mnenje.

Prosimo vas, da si vzamete nekaj minut in odgovorite na vprašanja. Anketo lahko izpolnite v pisni obliki, ki je objavljena v časopisu Blejske novice, tako da jo natisnete sami (pdf dokument spodaj) in jo posredujete na Občino Bled (Cesta svobode 13, 4260 Bled), lahko pa jo izpolnite tudi prek spleta na povezavi http://bled.turizem.questionpro.com. Vaše odgovore pričakujemo do 14. 2. 2014.

O rezultatih vas bomo obvestili v Blejskih novicah.


S spoštovanjem!

Janez Fajfar, župan Bleda
e-pošta: janez.fajfar@bled.si

Prof. Tanja Mihalič, predstojnica ITEF - Instituta za turizem Ekonomske fakultete
e-pošta: itef@ef.uni-lj.si

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.