Festival okusov 2013 - gurmanski dogodek leta

Bled, 23. 8. 2013

Jeseni bo Slovenijo zajela gurmanska mrzlica: v času od 24. 9. do 8. 10. se namreč pripravlja Festival okusov, prvi svoje vrste v Sloveniji. Festival okusov bo nastopil s povsem novim pristopom - namesto na eni sami lokaciji se bo festival odvijal v več kot 200 restavracijah in hotelih v Sloveniji. Festival se bo v začetku septembra predstavil tudi v sosednji Hrvaški v dva tedna trajajočem dogodku, ki se bo odvijal med 10. in 24. septembrom. S tem Festival okusov predstavlja izjemno priložnost za vse gurmane in ljubitelje dobre hrane, ki bi si želeli poskusiti nekaj novega in obiskati restavracije, za katere prej niso našli časa ali priložnosti. Na Bledu so se vključile naslednje restavracije: Gourmet restavracija Promenada, Restavracija Panorama, Restavaracija Grill (Hotel Lovec), Restavracija 1906 in Villa Prešeren.

Festival okusov organizira Restaurant Club, ki je z več kot 25.000 podporniki največja gurmanska skupnost v Sloveniji. Restaurant Club združuje vse ljudi, ki radi dobro jedo, in se v življenju nasploh predajajo okusom in večnemu iskanju idealnega tudi na drugih področjih; med častnimi člani tako najdemo mnoge managerje, politike in estradnike. Restaurant Club ima dogovor z več kot 250 restavracijami, gostilnami , vinotekami in hoteli v Alpe Adria regiji, kjer svojim članom ob diskretni predložitvi članske kartice ponuja do 25% popusta na hrano in pijačo, popuste in privilegije na rezervacijo sob in številne druge storitve. V času festivala bo kartica Restaurant Cluba veljala tudi kot festivalska vstopnica.

Poleg izvrstne hrane in pijače, ki bosta vzbujali skomine vsem prisotnim, bo Festival okusov vključeval tudi posebne festivalske menije, ki bodo udeležencem festivala predstavili vrhunsko ponudbo sodelujočih restavracij. Na festivalu bodo prisotni tudi vrhunski chefi in enologi, tako domači kot tuji, ki bodo poskrbeli za izjemno kakovost in prvovrstno izkušnjo. V času Festivala okusov se bodo vsi vpleteni objekti kar najbolj potrudili, da vam postrežejo z enkratnimi kulinaričnimi mojstrovinami in vas navdušijo s svojo sezonsko festivalsko ponudbo. 

Za tiste, ki jih gurmansko eksperimentiranje v drugih predelih Slovenije ne mika, bodo poleg dogodkov v lokalnih restavracijah na voljo tudi atraktivni ‘kuharski šovi’ na visoko obiskanih lokacijah večjih slovenskih mest, pa tudi drugi dogodki, ki bodo med drugim vključevali tudi različne degustacije. Festival okusov prinaša tudi posebne festivalske popuste v vseh sodelujočih restavracijah, tako da bodo vsem obiskovalcem festivala gurmanski užitki še toliko bližji. Cilj največjega gurmanskega festival  pri nas je, da vsem omogoči čim več priložnosti za raziskovanje in poiskušanje novegih stvari: še nepoznanih restavracij in njihovih chefov kot tudi vinarjev in drugih proizvajalcev gurmanskih proizvodov.

Organizator Restaurant Club vabi k sodelovanju vse zainteresirane restavracije, ki bi se želele predstaviti na festivalu, saj je Festival okusov dogodek odprtega značaja. Več informacij dobite na številki 031/200-000 ali na e-mail naslovu pomoc@restaurantclub.si.

Več informacij tukaj.

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.