Zaključek 6. mednarodnega hokejskega kampa bratov Hiti

Bled, 18. 7. 2013
Tudi letos je prva polovica julija potekala v znamenju sedaj že 6. Mednarodnega hokejskega kampa bratov Hiti. Glavna nosilca kampa, brata Rudi in Gorazd Hiti, sta v dveh tednih približala hokej nekaj manj kot 200 otrokom in mladostnikom, v neverjetno raznoliki mednarodni zasedbi. Z nami so bili hokejisti iz Italije, Švice, Finske, Hrvaške, Srbije, Bolgarije, Madžarske in celo 10 hokejistov iz Turčije....
 
Za nekatere od njih je bil to le poletni hokejski trening, za nekatere pa uvod na športno pot, brez dvoma pa prijetna športna popestritev vročih poletnih dni. Skupaj z bratoma Hiti so udeležence kampa urili Peter Andersson, glavni trener hokejskih vratarjev pri Švedski hokejski zvezi do 16 let in klubski trener hokejskih vratarjev pri norveških državnih prvakih HC Stavanger Oilers. Že drugič je bil z nami glavni trener danske hokejske ekipe Aarlborg, Heikki Maelkie. Prvič pa se nam je pridružil Erwin Kostner, trener mladincev italijanskega kluba HC Gardena in oče slavne aktualne svetovne prvakinje v umetnostnem drsanje, Caroline Kostner. Brez izjemnih, izkušenih, slovenskih hokejskih trenerjev kot so Aci Ferjanič, Janez Mlakar, Janez Finžgar, Aleš Petronijevič in Ivo Jan seveda ni šlo.
 
Poleg trenerjev so bili na kampu aktivni tudi zunanji sodelavci, ki so z otroki preživeli čas izven ledene ploskve in suhih treningov. Seveda pa hokejski kamp ne pomeni le treningov na ledu in izven njega, pač pa so mladi hokejski uživali tudi v vožnji z vlakcem okoli jezera, ob kopanju v grajskem kopališču, ob obisku blejskega gradu in tisti trenutek aktualnega Festivala Bled, vožnji na poletnem sankališču na Straži in na mini golfu. Najbolj pogumni so odšli tudi v Pustolovski park. Hokejski kamp mladim hokejistom ni predstavljal le hokejskih treningov na ledu in izven njega, pač pa je pomenil tudi spoznavanje potrebnega reda in discipline, ki jim bosta koristila tako v športi kot v vsakodnevnem življenju. Stkala so se nova prijateljstva, izvirajoča predvsem iz ljubezni do hokeja. Naš hokejski kamp je bil izjemno uspešen od prvega do zadnjega dne. Strokovnjaki iz hokejskega področja so postavili ob bok najboljšim hokejskim kampom tovrstnega formata v evropskem merilu.
Poleg vsega pa je bil kamp tudi odlična promocija za kraj sam. Poleg mladih hokejistov so v času kampa dneve na Bledu preživljali tudi njihovi starši, nekateri od njih aktivno, drugi malo manj. Kot že vsakič do sedaj, se je tudi tokrat izkazalo, da je šport eden izmed največjih izvoznikov turizma. Šport bogati turizem in turizem bogati šport. Kot vse velike turistične destinacije, bo moral Bled v bodoče še bolj stremeti k razvoju novih turističnih ponudb, še zlasti takšnih, ki so povezane z razvojem športa in njihovo integracijo v proti čas. Zahvalili bi se radi Sava Hotels & Resorts za topel sprejem in prilagajanjem vsem našim željam in potrebam. Še zlasti se zahvaljujemo Hotelu Park in Hotelu Jadran, ki sta s svojim prisrčnim odnosom zaposlenih in z bogato kulinarično ponudbo navdušila naše goste. Še veliko drugih informacij in slikovnega materiala najdete na naši spletni strani www.rudi-hiti.si.
 
Ob tej priliki pa je nujno opozoriti, da bo tudi sredina letošnjega avgusta ponovno hokejsko obarvana. V dneh med 22. in 24. avgustom 2013 bo na Bledu potekala že 21. Poletna hokejska liga Rudi Hiti. Udeležili se je bodo Team Jesenice, Telemach Olimpija, HC Diables Rouges Briancon, ter drugič že norveški državni prvak HC Stavanger Oilers. Vsekakor bo najbolj vroč dan na ledeni ploskvi 23. avgust, ko se bosta prvič v sezoni pomerila večna tekmeca na derbijih Team Jesenice in Telemach Olimpija. Tokratni, že 21. derbi bo tudi glasbeno obarvan. Pridite navijat skupaj z nami!
 
Ekipa Mednarodnega kampa bratov Hiti

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.