Otvoritev hotela in velneškega centra Astoria na Bledu

Bled, 20. 6. 2013

V okviru Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled je v sredo, 19.6.2013. potekal pomemben dogodek, otvoritev šolskega hotela Astoria, ki je hkrati  tudi učni center za študente hotelirstva in turizma. Nova konkurenčna prednost hotela je tudi nov velneški  center Astoria, kjer bodo študenti in terapevti s svojim delom prispevali k razvoju velneške stroke v Sloveniji. Slavnostni govornik je bil predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor. 

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Bled je 17. letnico delovanja  slavnostno obeležila z otvoritvijo novega šolskega hotela Astoria, ki bo omogočal kakovostnejše izvajanje praktičnega izobraževanja tako z novo šolsko kuhinjo,  učilnico strežbe in  predavalnico kot tudi sodobnim velneškim  centrom. Hotel Astoria ima pomembno vlogo pri povezavi znanja in razvoja turizma ter hkrati vpliva na vsebino in kakovost trajnostne ponudbe Bleda. Usmeritev hotela k trajnostnemu razvoju je bil tudi povod za odločitev o razširitvi ponudbe hotela z novim velneškim centrom Astoria.  Vizija slednjega je gostom ponuditi holistični pristop  s celostno ponudbo velneških storitev. Konkurenčna prednost bo temeljila tudi na podlagi znanj, strokovnosti in dela  študentov študijskega programa Velnes. Slednji bodo imeli izjemno priložnost povezovati strokovno znanje s praktičnim izvajanjem velneških storitev.

Med letoma 2005 in 2006 je bil hotel delno prenovljen. Večji del obnove pa se je začel maja 2012, ko je VSŠGT prejela odločbo o dodelitvi sredstev iz  Evropska sklada za regionalni razvoj v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za  obdobje 2007-2013. Upravičeni stroški projekta obnove so znašali 5.091.440,69 EUR. Obnovo sta sofinancirala tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Celotna investicija se je zaključila maja 2013. Naložba zagotavlja možnost izvajanja kakovostnih izobraževalnih višješolskih študijskih programov in vzpostavljanje mreže podpornih izobraževalnih inštitucij na področju hotelirstva, gostinstva in turizma na čelu z vzorčnim šolskim hotelom Astoria.

V hotelu Astoria si s postopki pridobitve okoljskega certifikata za nastanitvene objekte »EU MARJETICA« prizadevajo za trajnostni razvoj turizma, saj uporabljajo naravne vire sončne energije  kot tudi deževnico za sanitarne prostore ter zalivanje zelenih površin. Poleg tega k okoljski trajnosti prispevajo tudi z ogrevanjem na zemeljski plin, z električno polnilnico za avtomobile, ozelenitvijo pohodne strehe hotela ter hortikulturno zasaditvijo celotne okolice hotela.

Več o hotelu: http://www.hotelastoria-bled.com/

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.