Njuni kraljevi visokosti grof in grofica Wessex bosta obiskala Slovenijo

Ljubljana, 5. 6. 2013

Princ Edward in njegova žena Sophie bosta med 26. in 28. junijem, na povabilo britanskega veleposlanika Andrewa Paga, obiskala Slovenijo. Skupaj se bodo udeležili različnih dogodkov, namenjenih spodbujanju britanskih inovacij, mode, dediščine, gospodarstvu in bilateralnim odnosom s Slovenijo.

Obisk je pomemben način za spodbujanje vrednot Velike Britanije v Sloveniji in ustvariti ugodno okolje za britanske poslovne priložnosti v državi. Slovenija je tudi pomemben britanski partner v EU in med drugim skupaj delita enake cilje konkurenčnosti in širitve.

V vlogi mednarodnega skrbnika in skrbnika Velike Britanije za program Edinburgh Award, bo princ Edward predstavili zlata priznanja za slovenske udeležence v sistemu, medtem ko bo grofica Wessex promovirala britansko modno stroko kot pokroviteljica London College of Fashion.

To bo prvi obisk Njegove kraljeve visokosti v Sloveniji. Njena visokot kraljica Elizabeta II in Njegova kraljeva visokost vojvoda Edinburški sta obiskala Slovenijo leta 2008. Njegova kraljeva visokost Prince of Wales je Slovenijo obiskal leta 1998, Njegova kraljeva visokost vojvoda Yorški v letih 2007 in Njena kraljeva visokost Princess Royal v letu 1996.

Vir: https://www.gov.uk/government/world-location-news/trh-the-earl-and-countess-of-wessex-to-visit-slovenia

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.