Bled je postal partner z znamenitim angleškim Henleyem

Henley, 23. 4. 2013
Skoraj tri leta so potekali dogovori med Bledom in Henleyem za podpis partnerske pogodbe. Skupina uglednih domačinov iz Henleya ob veliki podpori slovenskega  veleposlanika v Londonu, g. Iztoka Jarca ter  STO predstavnika v Londonu Tineta Murna in seveda ob veliki pripravljenosti z blejske strani, so z aktivnostmi na različnih področjih uspeli dogovore tudi zaključiti.
Dogovor o pobratenju sta podpisala Liz Hodgkin, županja občine Henley in  Janez Fajfar, župan občine Bled. Častni gostje na slovesnosti so bili  Iztok Jarc,  veleposlanik RS v Veliki Britaniji,  Andrew Page, britanski veleposlanik v Sloveniji in Neil Parish, član parlamenta za Tiverton & Honiton.
V blejski delegaciji sta bila tudi .Eva Štravs Podlogar, direktorica Turizma Bled in  Jernej Slivnik, sekretar Veslaške zveze Slovenije ter član UO VK Bled.
Henley-on-Thames je svetovno znano prizorišče prestižne kraljeve regate, ravno blejska tradicija v veslanju, športni uspehi in zelo dobra organizacija zadnjega svetovnega prvenstva na Bledu je prepričala mestne svetnike v Henleyu, da so soglasno podprli partnerstvo.
Sicer pa imata Bled in Henley skupno tudi to, da imata oba mednarodni glasbeni festival, poslovno šolo. da sta privlačna turistična kraja, priljubljena tudi za poroke.

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.