Festivalna dvorana Bled

Sodoben kongresno-prireditveni center se nahaja na eni najlepših lokacij tik ob obali Blejskega jezera v neposredni bližini hotelov. Je prizorišče večjih poslovnih, znanstvenih, političnih in kulturnih dogodkov.

Kljub hitremu razvoju tehnike je center opremljen tako, da si boste na kateremkoli področju težko zaželeli več kot vam lahko ponudi (sodobna avdio-video oprema, naprave za simultano prevajanje, kino dvorana).

Največja dvorana lahko sprejeme več kot 500 gostov. Kongresni center ima poleg velike dvorane še 3 manjše in razstavni prostor v preddverju.

Konferenčne dvorane
Dvorana Kapaciteta
Velika dvorana - A 500
Srednja dvorana - B 150
Mala dvorana C ali D 20 - 40
Razstavni prostor meri približno 250 m2.
V Festivalni dvorani se poleg kongresov odvijajo tudi različne prireditve:
  • koncerti
  • gledališke predstave
  • razstave

Oglaševanje
Možnost raznovrstnega oglaševanja in načinov dekoracije.

Catering
Catering možen v vseh konferenčnih dvoranah (coffee breaki, sprejemi, zabave, otvoritve, ...).

Zgodovina Festivalne dvorane
Bled je leta 1959 gostil šahovski turnir kandidatov za svetovno šahovsko prvenstvo. Dve leti kasneje pa se je ponudila priložnost za ponovno organizacijo velikega šahovskega dogodka na Bledu.

Bled ni imel primerne dvorane za potrebe turnirja šahovskih velemojstrov. V ta namen je bila leta 1961 zgrajena Festivalna dvorana na eni najlepših in najprestižnejših lokacij ob Blejskem jezeru s čudovitim pogledom na edini slovenski otok in mogočen Blejski grad. Velike zasluge za izgradnjo dvorane ima g. Ernest Kapus, domačin z Bohinjske Bele.

Projektant dvorane je bil arhitekt Ivo Špinčič iz Ljubljane, naročnik projekta je bila blejska občina. Časa je bilo malo in dvorana je bila zgrajena v zelo kratkem času. Na pripravljene temelje je bila postavljena posebna samonosilna jeklena konstrukcija. Zidovi so bili samo pri sanitarijah. Dvorana je bila obložena z lesom, ves zunanji obod zgradbe pa je bil steklen. Čeprav je bila dvorana poleti preveč topla, kljub dobri stropni izolaciji, pozimi pa je bilo ogrevanje zelo drago, so se v njej vrsto let odvijale pomembne prireditve. Leta 1962 je bil v Festivalni dvorani na Bledu 1. Festival slovenske popevke. Sledili so pomembni kongresi, koncerti, razstave in druge prireditve, tudi športne. Skupaj z galerijo je sprejela do 750 oseb.

Dvorano je postopoma prehitel čas. Pred Svetovnim prvenstvom v veslanju 1989. leta na Bledu je dvorana doživela temeljito prenovo. Prizidan ji je bil severni del ter tako povečan oder. Namesto galerije so nastale manjše dvorane.

Po devetnajstih letih (leta 2008) je velika dvorana doživela prenovo parketa, dobila nove stole in odrsko tehniko.

V Festivalni dvorani so bili v letu 2011 prenovljeni nekateri notranji prostori (del preddverja in stranišča).

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.