Zelena srečanja

Razmišljate zeleno?

Zavedate se vpliva vašega delovanja na naravno in družbeno okolje.
S svojim ravnanjem želite prispevati k ohranjanju naravnih virov.
Veste, da zmanjševanje porabe energentov in materiala ne pomeni samo prihranka, ampak tudi in predvsem korist za okolje.
Tudi mi razmišljamo tako. Zato letno recikliramo več kot polovico ustvarjenih odpadkov, iz leta v leto zmanjšujemo porabo energentov in vode, vlagamo v razvoj lokalnega okolja in pri izbiri dobaviteljev dajemo prednost domačim ponudnikom. V skladu s tem razvijamo tudi naše produkte. Zato vam z veseljem predstavljamo ponudbo zelenih srečanj. Ker nam ni vseeno, kaj bo jutri.

Riklijeva avantura

Voda je seveda koristna, še bolj zrak in najbolj svetloba, kot je trdil Rikli. Odpotujte daleč od vsakdanjih skrbi, v čas, ko je bil svet še črno bel, in se prepustite udobju Gozdnih vil. Spoznajte moža, ki je ponesel blejski biser v svet, ter metodo, ki je izkoristila vse naravne danosti kraja. Spoznajte Arnolda Riklija. Nočitev v Gozdnih vilah, bosa hoja po jutranji rosi, zajtrk v naravi, fotografiranje na eni izmed najlepših razglednih točk, knajpanje, družabne igre, kolesarjenje, veslanje in edinstveni piknik so le delček zgodbe, ki jo morate doživeti.

Aktivnost je primerna za skupine do 16 udeležencev.
Fizična zahtevnost: Nezahtevna, vendar priporočamo športno obutev in obleko.

Zmeljimo moko, skuhajmo žganje in posušimo sadje: Po poti treh obrti

Doživite zgodovino vasi Gorje in pristno življenje na vasi. Spoznajte vaško življenje in se posladkajte z domačimi dobrotami. Ogledali si boste grajski mlin s kletjo iz rimskih časov in črno kuhinjo, ki leži ob reki Radovni. Obiskali boste tudi 300 let staro domačijo s sušilnico sadja in žganjekuho, ki sta ohranjeni iz časov Marije Terezije. Po poti treh obrti se boste popeljali z lojtrniki, tipičnimi vozovi s konjsko vprego. Pogostitev z aperitivom in kosilo iz cule, s tradicionalnimi domačimi dobrotami sta vključena.

Aktivnost je primerna za skupine do 100 udeležencev.
Fizična zahtevnost: Nezahtevna, vendar priporočamo športno obutev in obleko.

Prvinski dan na triglavskih planinah

Preživite dan na prostranih pašnikih ene najlepših slovenskih pašnih planin. Imeli boste priložnost pohajkovati s pastirji in biti del pastirske tradicije, ki se je gradila skozi dolga leta. Spoznali boste osnove sonaravne živinoreje, se poizkusili v pridelavi sira in planinskem zeliščarstvu ter se igrali stare pastirske igre, s katerimi so si naši dedje krajšali čas med poletnim bivanjem na visokogorskih planinah.

Aktivnost je primerna za skupine od 20 do 40 udeležencev.
Fizična zahtevnost: Nezahtevna, vendar priporočamo športno obutev in obleko.
Trajanje: od 4 do 12 ur.

Skupaj za manjši izpust CO2

Prostor konference bo v največji meri osvetljevala naravna svetloba. Temperaturo bomo prilagajali naravnim razmeram, zato bo pozimi kakšno stopinjo nižja, poleti pa kakšno stopinjo višja kot običajno. Živimo v okolju, kjer poznamo štiri letne čase. Občutimo jih!

Razmislite, kako na pot. Da boste tudi s svojim prihodom na Bled ustvarili čim manj izpustov, vam ponujamo:

prevoz posameznih udeležencev z letališča z osebnim vozilom na plinski pogon,
organiziran skupinski prevoz na dogodek z avtobusom,
10% popust na ceno paketa vsakemu udeležencu, ki bo za prihod izbral vlak ali drugo javno prevozno sredstvo (z veljavno vozovnico kot dokazilom).

Ena proti nič za Zelene

Ekipa Zelenih se je tokrat pomerila proti ekipi Brezbrižnih. Zeleni so po intenzivnih kondicijskih pripravah, na katerih so največjo pozornost posvečali skrbi za naravno in družbeno okolje, kakovost življenja in zadovoljstvo članov ekipe, kot prerojeni. Uporabili so povsem novo taktiko napada in obrambe z ohranjanjem naravnih virov in zmanjševanjem vpliva na okolje ter tako povsem presenetili Brezbrižne. Še ena prepričljiva zmaga za Zelene!

Se želite tudi vi prepoznati v ekipi Zelenih?

Z zanimivimi programi, ki temeljijo na avtentični ponudbi Bleda in okolice, lahko tudi vi svojo ekipo spodbudite k trajnostnem vedenju in hkrati utrdite vezi med člani vašega tima za še večjo zavezanost k skupnim ciljem.

Pa še to: dokazano je, da so tudi prestopi iz Zelenih ekip nadvse redki!

Napotki za udeležence zelenega srečanja

1. Zelene poti so poti z javnim prevozom ali z okolju prijaznejšim prevoznim sredstvom: Do Bleda lahko pripotujete z vlakom ali pa izkoristite našo ponudbo za najem avtobusa. Če boste prišli z osebnim avtomobilom, ne potujte sami. S soudeleženci se dogovorite in se pripeljite z avtomobilom, ki ima najmanjši izpust ogljikovega dioksida.

2. Zelena vožnja je vožnja po predpisih: Manjša hitrost pomeni manjšo porabo goriva in posledično manjši izpust ogljikovega dioksida.

3. Zelena prtljaga se prilagaja letnim časom: Zato pozimi vzemite kak pulover več. V malo manj ogretem ozračju se boste počutili živahneje. Poleti pa ne pričakujte zimskih razmer v dvoranah in sobah. Prevelike temperaturne razlike niso zdrave ne za vas, ne za okolje.

4. Zelena popotnica je točena voda: Za litrsko plastenko vode, ki bi jo morda kupili ob poti za potešitev žeje, je bilo porabljene toliko energije, kot jo da četrt litra nafte. Natočite vodo iz pipe: v Sloveniji je čista in pitna! Tudi na konferenci vam bomo ponudili vodo iz pipe.

5. Zeleno bivanje pomeni porabo kakšne brisače manj: Brisače v vaši hotelski sobi najbrž zadoščajo za čas bivanja na konferenci. Tudi doma jih ne zamenjate vsak dan, kajne? Ne odlagajte brisač na tla (kar pomeni, da jih želite zamenjati), preden to ni zares potrebno. Tako prispevate k manjši porabi energije in detergentov.

6. Zeleno okrepčilo temelji na lokalnih pijačah in jedeh: Kjerkoli ste: osvežite in okrepčajte se z lokalnimi pijačami in jedmi. Ne samo zato, ker je spoštovanje lokalnih ponudnikov pomembno načelo trajnostnega razvoja, ampak tudi zato, ker s takšnim izborom ne povečujete ogljičnega odtisa zaradi dolgih mednarodnih prevozov. Tudi mi vam bomo ponudili hrano domačih proizvajalcev iz bližnje okolice.

7. Zelena konferenca je v prostorih prireditve, ne v hotelski sobi: Ko odidete iz sobe, ne puščajte prižganih luči in naprav. Električne naprave povsem izključite. Tudi v času pripravljenosti porabljajo energijo. Varčujte z njo! Preden zapustite sobo, preverite tudi, ali ste dobro zaprli vse pipe.

8. Zeleni odpadki so ločeni odpadki: Zmanjšujte količine odpadkov, tiste, ki jih ustvarjate, pa odlagajte ločeno. V prostorih konference bodo na voljo koši za ločeno zbiranje odpadkov. Tiskovin, ki jih ne potrebujete, ne vzemite. Tiste, ki ste jih uporabili in jih ne boste več potrebovali, odvrzite v koš za zbiranje papirja.

Zelena srečanja - Ker nam ni vseeno, kaj bo jutri

Sava hoteli Bled

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.