Celoletni motivacijski programi

Poletna oz celoletna ponudba in naloge število udeležencev Trajanje
Izvedba
1 Mistični Bled 2 - najmanj 2 uri vse leto
2 Pustolovščina na Straži 2 - najmanj 2 uri vse leto
3 Iskanje potopljenega zvona 4 - najmanj 2 uri vse leto
4 Srečanje z 'maršalom Titom' 2 - 2 uri - več dni vse leto
5 Graščakov sprejem - Viteške igre 1 - najmanj 2 uri vse leto
6 Poživljajoča svežina soteske Vintgar 1 - 2 - 4 ure april - november
7 Predstavitev golfa 8 - 20 45 – 90 minut april – oktober
8 Golf turnirji 50 - 100 najmanj en dan april – oktober
9 Kulinarične delavnice Uroša Štefelina 2 - 4 ure, več dni vse leto
10 Polet z balonom 30 2 - 3 ure vse leto
11 Pustolovščina na divjih vodah 8 - 200 3 ure april – oktober
12 Poletni lov za izgubljenim zakladom 16 - 200 najmanj 3 ure vse leto
13 Duatlon 4 – 40 2 uri april – oktober
14 Lokostrelstvo 3 – 5 4 ure vse leto
15 Ujemite Zlatoroga 10 – 70 2 – 3 ure v Bohinju vse leto razen pozimi
16 Olimpijada nenavadnih športov 16 – 150 2 uri vse leto
17 Alpine trophy 10 – 250 4 ure maj – november
18 Adventure Race 10 – 60 3 – 4 ure v Triglavskem narodnem parku razen pozimi
19 Vožnja z vozili ATV 4 - 8 (na terenu), 4 – 500 (na poligonu) 30 – 60 minut vse leto
20 Biatlonska preizkušnja na Pokljuki 2 - 4 ure vse leto
21 Odkrij srednjeveški duh starega mestnega jedra Radovljica 2 - 2 - 4 ure vse leto

1. Mistični Bled

Odkrijte skrivnosti in legende Bleda. Začetki Bleda segajo v čas, ko so romarji obiskovali svetišče na Blejskem otoku. Le-ta je danes zaradi zvona želja in lepe baročne cerkvice Marijinega vnebovzetja med najbolj priljubljenimi točkami na Bledu. Z značilnim čolnom pletno, ki po Blejskem jezeru pluje že pol stoletja, vas bodo odpeljali do Blejskega otoka in nazaj še do Vile Bled, pomembne zgodovinske točke cesarjev, kraljev in predsednikov. Danes imeniten hotel je bil pred nekaj desetletji poletna rezidenca jugoslovanskega predsednika Tita.

2. Pustolovščina na Straži

Hrib Staža v samem središču Bleda je zeleni osamelec, kjer se lahko po vožnji s sedežnico podate na pravo pustolovščino in kjer vas v gozdičku na samem vrhu čakajo plezalno-spretnostne preizkušnje. Tam vas čaka tudi čudovit razgled na Blejsko jezero, obdano z gorami, in možnost, da se okrepčate v majhni brunarici. Na koncu sledi spust s sankami skoraj do obale Blejskega jezera.

V »adrenalinskem parku« vas pričakujejo različne naloge, ki jih lahko premagujete posamič ali skupinsko: viseči mostovi različnih težavnostnih stopenj, spust s škripcem, orjaška gugalnica, steber pogumnih ... Razburljiva doživetja s kopico adrenalinske zabave krepijo pripadnost skupini in samozavest udeležencev.

Predlogi

  • Pozabi na strah pred višino v Pustolovskem parku Bled
  • Adrenalin na poletnih sankah
  • Večerna zimska smučarska tekmovanja
  • Bosi po rosi na Riklijev način

3. Iskanje potopljenega zvona - Legenda o grajski vdovi Polikseni

Zakupnik Bleda je bil okoli leta 1500 Hartman Kreigh, ki ni bil dober gospodar in kmetje so se mu upirali – puntali, pritoževali so se škofu in cesarju. Gospod Hartman Kreigh je nekega lepega dne izginil. Govorilo se je, da so ga ubili razbojniki. Morda so mu sodili kmetje sami, tega nihče ne ve. Gospoda Hartmana niso več videli. Na gradu je za njim žalovala vdova Poliksena, ki je prav tako trdo vladala in od podložnikov iztisnila vsak zadnji vinar.

Vdova je bila zelo žalostna, v spomin na moža je zbrala vse zlato in srebro, kar ga je hranila v skrinjah. Iz zbranega bogastva so ji vlili zvonček za kapelico na blejskem otoku. Ko so brodarji peljali zvonček na otok, se je razbesnela nevihta, ladjica z brodarji in tovorom je potonila. Zvon, ki se je pogreznil v blato, se ob viharnih nočeh še danes oglaša iz jezerskih globin. Poliksena je bila zelo žalostna, zapustila je grad in odšla v samostan v Rim. Papež je slišal za njeno žalostno zgodbo, dal je vliti nov zvon in ga poslal na otok.

4. Graščakov sprejem, viteške igre

Gledališka skupina viteza Gašperja Lambergarja z nastopi v srednjeveških kostumih obiskovalce popelje v srednji vek. Skupina po naročilu s prikazovanjem takratnega kulturnega in zabavnega življenja na gradovih (srednjeveških plesov ob glasbi, viteških dvobojev, "bruhanja" in "požiranja" ognja) popestri dogajanje na gradu. Grof in grofica z dvorjani sta ob protokolarnih obiskih, porokah in drugih priložnostih skoraj nepogrešljiva.

5. Srečanje z 'maršalom Titom' - VILA BLED

Legendarna bivša rezidenca bivših kraljev in jugoslovanskega predsednika Josipa Broza - Tita, Vila Bled, je najboljša lokacija za podoživljanje zgodovine iz časa življenja maršala Tita. Lahko vam pripravijo nekajurni program s pogostitvijo v Koncertni dvorani, bivši Titovi kinodvorani, na terasi ali v legendarnem Pavilionu Belvedere, bivši Titovi hiši za čajanke.

Predlog večdnevnega programa
1. dan: stoječa pogostitev (cocktail party) v Paviljonu Belvedere
2. dan: zajtrk, poslovno kosilo, tematska slavnostna večerja v Koncertni dvorani (Titov meni)
3. dan: zajtrk, poslovno kosilo, barbecue
Zabava: obisk »Maršala Tita« s pionirko, zabava z glasbo v baru (nekdanja Titova galerija in garaža)

6. Poživljajoča svežina soteske Vintgar

Skrivnostni svet Triglavskega narodnega parka vabi k obisku soteske Vintgar, do katere vas lahko pripeljejo blejski fijakerji. Po osvežujočem sprehodu skozi ozko izoblikovano sotesko, kristalno čiste reke Radovne, v kateri boste izživeli zgodovino odkrivanja nekoč nedostopnih krajev, pa vas na jasi pri cerkvi svete Katarine čaka čudovit razgled na Bled. Tu predlagamo postanek ob gostinski ponudbi z možnostjo žive glasbe in športnih iger.

8. Pri golfu se pokažejo poslovne priložnosti

Golf igrišče Bled je najstarejše golf igrišče v Sloveniji, odprto leta 1937. Leta 1972 je dobilo današnjo podobo in je delo svetovno znanega arhitekta za golf igrišča Donalda Herradina. Golf igrišče Bled obsega 18 plus 9 lukenj.

Na blejskem igrišču za golf, zibelki slovenskega golfa, prirejamo za zaokrožene skupine tudi golfske turnirje. Nepoznavalcem priporočamo predstavitev golfske veščine, in sicer predstavitev blejskega igrišča, seznanitev z etiko in pravili ter prikaz osnov golfske igre.

Golf team buildingi - Turnir v patanju

Program
dobrodošlica in kratek uvod v teorijo golfa,
razlaga osnovnih pojmov golfa: tee, chipping, patanje …
palica za golf in žogice,
mini turnir v patanju,
pozno kosilo in svečana podelitev nagrad v Kraljevi klubski hiši.

Trajanje dogodka: približno 3 ure.
Minimalno število udeležencev: 10 oseb.

Demo za začetnike

Program
dobrodošlica in kratek uvod v teorijo golfa,
predavanje o pravilih golfa z licenciranimi inštruktorji golfa,
razlaga osnovnih pojmov golfa: tee, chipping, patanje…
palica za golf in žogice,
možnost poizkusov samostojnih udarcev na vadbišču,
mini turnir 3-6 lukenj (Texas Scramble) v skupinah (Flightu) po 3-4 osebe,
podelitev nagrad.

Trajanje dogodka: približno 4 ure.
Dodatno k programu: okrepčilo v Kraljevi klubski hiši, svečana podelitev nagrad v Kraljevi klubski hiši.
Ne pozabite na športna oblačila in veliko dobre volje!

9. Kulinarične delavnice

Kulinarične delavnice v Hotelu Triglav na Bledu so namenjene vsem, ki bi radi osvojili osnovna znanje s področja sestavljanja jedilnikov, povezave jedi s pijačo, pogrinjkov in spoznali sodobne tehnike priprave jedi. Udeleženci se seznanijo z lokalnimi živili in možnostmi njihove nadgradnje v kuhinji. Na koncu pa sledi najslajše, preizkušnja jedi, ki so prišle izpod vaših prstov.

10. Polet z balonom

Ne zamudite priložnosti, da se z balonom vzdignete pod nebo in si ogledate iz višave veličastne vrhove Julijcev in Karavank. Čaka vas nepozaben razgled na blejsko pokrajino, po varnem pristanku pa balonarski krst s šampanjcem.

11. Pustolovščina na divjih vodah

Skupine bomo zaščitili z neoprenskimi oblačili, jim nadeli čelade in razdelili vesla. Pred njimi je spust po reki v čolnu za raftanje, razburljivo premagovanje brzic in pravi športni užitek.

12. Poletni lov za izgubljenim zakladom

Zaokrožene skupine lahko izbirajo med različnimi zabavnimi nalogami, ki razvijajo čut za skupinsko delo, iznajdljivost in sodelovanje. Iskanje skritega zaklada lahko poteka v kraju, na stranskih poteh, v hribih ali pa s kolesom. Udeležence bomo razporedili v manjše skupine, ki bodo prejele navodila za reševanje nalog, skrivnostni zemljevid in fotoaparat, da bodo laže dokazali izpolnitev nalog.

13. Duatlon

Blejski duatlon je zabavno skupinsko tekmovanje v kolesarjenju okoli jezera in veslanju iz Zake do otoka, pri čemer šteje skupinski duh in zaupanje v ekipo. Razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad lahko povežemo s piknikom na obrežju Blejskega jezera.

14. Lokostrelstvo

V čudovitem okolju igrišča za golf na Bledu imate priložnost, da na enodnevnem tečaju pridobite osnovne spretnosti lokostrelstva. Na koncu tečaja se udeleženci lahko pomerijo v zabavnem tekmovanju.

15. Ujemite Zlatoroga

Nov, zanimiv in drugačen program. Naloga skupine je, da pri reševanju nalog na ozemlju zbere kar največ točk, s katerimi si lahko »kupuje« delčke skrivnostnega zemljevida, ki jih bo pripeljal do »Zlatoroga«. Naloga pa ni lahka, kakor se zdi na prvi pogled, saj se skupina na poti srečuje z različnimi težavami.

16. Olimpijada nenavadnih športov

Olimpijada nenavadnih športov je zabavno tekmovanje, kot nalašč za popestritev poslovnega srečanja. Pri tem telesna pripravljenost udeležencev ni najpomembnejša, največ velja zaupanje v svojo skupino. Različne igre, kot so prečkanje soteske, tramvaj, planinski vodnik, pajkova mreža in hokej z metlami, zahtevajo od skupin usklajenost in premišljeno razporeditev vlog.

17. Alpine Trophy

V neokrnjeni naravi vam ponujamo program aktivnosti, ki bo prilagojen vašim željam in bo temeljil na skupinskem premagovanju nalog. Izbirate lahko med plezanjem in navpičnim spustom z vrvjo, vožnjo s kanujem ali kajakom, pohodništvom, raftanjem, kolesarjenjem, jadralnim padalstvom in »adrenalinskim parkom«.

18. Adventure Race

»Adventure race« je splet nalog, namenjen poslovnim skupinam, ki si želijo tekmovanj in nepozabnih pustolovščin. Posamezna skupina naj bi kar najhitreje opravila naloge, pri čemer je potrebno kolesariti, plezati, zgraditi most, se podati s kanuji preko jezera in pokazati spretnost v orientaciji.

19. Vožnja z vozili ATV

Vabimo vas na vožnjo z vozili ATV, pri čemer ni potrebno obvladati nobenih posebnih veščin ali imeti predhodnih izkušenj z vozili na štirikolesni pogon.

20. Biatlonska preizkušnja na Pokljuki

Športna preizkušnja, ki vam daje priložnost, da se pomerite v enem izmed najbolj priljubljenih zimskih športov v Evropi. Na prizorišču svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki se lahko na strelišču, kjer vsako zimo moč in natančnost merijo najboljši biatlonci sveta, preizkusite tudi vi. Skozi celo leto gozdovi Pokljuke ponujajo idiličen ambient, kjer vas bosta narava in čist zrak popolnoma prevzela. Po končani strelski preizkušnji pa ne gre pozabiti na pokljuško enolončnico in kozarček borovničk.

21. Odkrij srednjeveški duh starega mestnega jedra Radovljice

Staro srednjeveško mestno jedro Radovljice ponuja obilo kulturnih doživetij. Radovljiška graščina poleg čebelarskega in mestnega muzeja ponuja baročno dvorano, v kateri je možen banket za 300 oseb. Očarljiv mestni trg pa ima poleg muzejev, galerije in cerkve svetega Petra tudi odlične restavracije in butične trgovinice. Na njem je možnost uprizoritve srednjeveških iger, sejmov in predstav. Posebnost Radovljice je tudi interaktivni lectarski muzej, kjer vam bodo izdelali sveža lectarska srca.

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.