Lega in prometne zveze

Bled leži na severozahodnem delu Slovenije, ob vznožju Julijskih Alp ter blizu sotočja Save Bohinjke in Dolinke. Dostopen je v vsakem letnem času. Kako do nas?

Železniške povezave

Železniška postaja Lesce-Bled leži na progi Oste (München – Salzburg – Beljak – Ljubljana – Beograd – Istanbul – Atene). Železniška postaja je iz centra Bleda oddaljena 4 km. Do Bleda lahko pridemo z avtobusom (avtobusna postaja za Bled je na drugi strani ceste od železniške postaje), taksijem ali pa razdaljo prehodimo po ločeni asfaltirani poti, namenjeni pešcem in kolesarjem.

Železniška postaja Bled Jezero leži ob progi Beljak – Jesenice – Nova Gorica – Koper ali Gorizia (Italija). Iz centra Bleda je oddaljena 1,5 km, do tja pa se lahko sprehodimo, najamemo taksi ali pa se peljemo s turističnim vlakcem.

Cestne povezave

Od državne meje z Avstrijo (Wurzenpaß – Korensko sedlo) ali Italijo (Fusine Laghi – Rateče) do Bleda je 47 km. Sem se lahko odpeljete po avtocesti (smer Ljubljana), ki jo zapustite na izvozu za Bled, ali greste po cesti mimo Blejske Dobrave čez Kočno, ali po hitri cesti mimo Žirovnice in Lesc do Bleda.

Iz Ljubljane je Bled oddaljen 50 km, najlažji dostop je po avtocesti, lahko pa se peljete po regionalni cesti mimo Medvod, Kranja, Nakla in Radovljice.

Avtobusne povezave

Lokacija glavne avtobusne postaje Bled je na severovzhodnem delu jezera, 3 minute peš hoje od jezera, na križišču Ceste svobode in Grajske ceste. 

Z rednimi avtobusnimi zvezami je Bled povezan z bližnjo okolico in vsemi večjimi kraji v Sloveniji. Do Bleda redno vozijo avtobusi iz Ljubljane, in sicer preko Kranja in Radovljice. Avtobusi vozijo še iz smeri Bohinja in Jesenic.

Do Bleda vodi tudi avtobusni prevoz na dolge razdalje preko prevoznika FlixBus.

Letalske povezave

Najbližje mednarodno Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana (Brnik) je oddaljeno 36 km. Avtobusni prevoz s prestopom v Ljubljani in direktni prevoz z redno linijo ali zasebnim prevozom preko ene izmed turističnih agencij med letališčem in Bledom so organizirani preko celega leta.

Ostala večja mednarodna letališča so različno oddaljena do Bleda: Trst (170 km), Benetke (290 km), Zagreb (200 km), Celovec (80 km), Salzburg (230 km), Dunaj (380 km) in Budimpešta (500 km). Do Bleda lahko pridete z avtobusom, vlakom ali z enim od zasebnih prevoznikov. 

Taksi

Rent a car

Prevoz po Bledu

Priporočamo vam, da za prevoz po Bledu uporabljate trajnostni promet. Če ste na Bled prišli z avtom, je najbolje, da ga parkirate na enem od označenih parkirišč in se po Bledu odpravite peš. Okoli jezera se lahko peljete s kočijo, s turističnim vlakcem ali pa si izposodite (električno) kolo. Ne izpustite vožnje na otok, kamor se lahko odpravite s tradicionalno pletno ali pa najamete čoln in odveslate tja sami.

Julija in avgusta vam je na voljo Hop on Hop off bus, s katerim se lahko odpravite na Pokljuko (iz Bohinjske Bistrice) ali v Radovljico in Tržič z okolico. 

Poletna linija turističnega avtobusa na Bledu z okolico.

Parkiranje avtobusov je možno na Kajuhovi cesti (pri Mercator centru Bled). Čas, v katerem se plačuje parkirnina: 0:00 - 24:00. Višina parkirnine: 20 € za do 12 ur, 40 € za do 24 ur. Edino na tem javnem parkirišču je dopustno tudi nočno parkiranje avtobusov. Avtobusni potniki lahko izstopajo na zgornjem platoju parkirišča pod Blejskim gradom, potem pa avtobusi počakajo pri grajski pristavi na ponoven prevzem obiskovalcev pod gradom. Pod hotelom Krim, na glavni avtobusni postaji in avtobusnem postajališču Mlino je dopusten izstop in vstop potnikov ter postanek avtobusa do 15 minut.

Parkiranje avtodomov je možno na Kajuhovi cesti (pri Mercator centru Bled). Čas, v katerem se plačuje parkirnina: 0:00 - 24:00. Višina parkirnine: 25 €/dan. Prenočevanje je dovoljeno. Uporaba vode in električne energije je vključena.

  • TOP 5 ZNAMENITOSTI
  • PARKIRIŠČA
  • AVTOBUSNA POSTAJALIŠČA
  • ŽELEZNIŠKE POSTAJE
  • DEFIBRILATORJI

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.