Lega in prometne zveze

Bled leži na severozahodnem delu Slovenije, ob vznožju Julijskih Alp ter blizu sotočja Save Bohinjke in Dolinke. Dostopen je v vsakem letnem času.

Železniške povezave

Železniška postaja Lesce-Bled leži na progi Oste (München – Salzburg – Beljak – Ljubljana – Beograd – Istanbul – Atene). Železniška postaja je iz centra Bleda oddaljena 4 km. Do Bleda lahko pridemo z avtobusom (avtobusna postaja za Bled je na drugi strani ceste od železniške postaje), taksijem ali pa razdaljo prehodimo po ločeni asfaltirani poti, namenjeni pešcem in kolesarjem.

Železniška postaja Bled pa leži ob progi Beljak – Jesenice – Nova Gorica – Koper ali Gorizia (Italija). Iz centra Bleda je oddaljena 1,5 km, do tja pa se lahko sprehodimo, najamemo taksi ali pa se peljemo s turističnim vlakcem.

Cestne povezave

Od državne meje z Avstrijo (Wurzenpaß – Korensko sedlo) ali Italijo (Fusine Laghi – Rateče) do Bleda je 47 km. Sem se lahko odpeljete po avtocesti (smer Ljubljana), ki jo zapustite na izvozu za Bled, ali greste po cesti mimo Blejske Dobrave čez Kočno, ali po hitri cesti mimo Žirovnice in Lesc do Bleda.

Iz Ljubljane je Bled oddaljen 50 km, najlažji dostop je po avtocesti, lahko pa se peljete po cesti mimo Medvod, Kranja, Nakla in Radovljice.

Avtobusne povezave

Lokacija glavne avtobusne postaje Bled je na severovzhodnem delu jezera, 3 minute peš hoje od jezera, na križišču Ceste svobode in Grajske ceste. 

Z rednimi avtobusnimi zvezami je Bled povezan z bližnjo okolico in vsemi večjimi kraji v Sloveniji. Do Bleda redno vozijo avtobusi iz Ljubljane, in sicer preko Kranja in Radovljice. Avtobusi vozijo še iz smeri Bohinja in Jesenic.

Do Bleda vodi tudi avtobusni prevoz na dolge razdalje preko FlixBus-a.

Letalske povezave

Najbližje mednarodno letališče Ljubljana – na Brniku je oddaljeno 36 km. Direktni avtobusni prevoz in zasebni prevozi med letališčem in Bledom so organizirani preko celega leta.

Ostala večja mednarodna letališča so različno oddaljena do Bleda: Trst (170 km), Benetke (290 km), Zagreb (200 km), Celovec (80 km), Salzburg (230 km), Dunaj (380 km) in Budimpešta (500 km). Do Bleda lahko pridete z avtobusom, vlakom ali z enem od zasebnih prevozov. 

Taksi

Bled tours +386 (0)31 205 611
Taxi sms +386 (0)70 999 699
Mirja Orel +386 (0)41 710 747

Rent a car

Avis rent a car +386 (0)4 236 50 05

Budget rent a car +386 (0)8 20 50 050

Prevoz po Bledu

Priporočamo vam, da za prevoz po Bledu uporabljate trajnostni promet. Če ste na Bled prišli z avtom, je najbolje, da ga parkirate na enem od označenih mest in se po Bledu odpravite peš. Okoli jezera se lahko peljete s kočijo, s turističnim vlakcem, lahko si sposodite kolo, ali električno kolo. Ne izpustite vožnje na otok, kamor se lahko odpravite s tradicionalno pletno ali pa najamete čoln in odveslate tja sami.

Julija in avgusta vam je na voljo Hop on Hop off bus, s katerim se lahko odpravite na Pokljuko, v Bohinj ali v Radovljico z okolico. 

Parkiranje avtobusov je začasno možno na Seliški cesti (pri Vrtcu Bled ali pri Osnovni šoli Bled). Na glavni avtobusni postaji Bled in pri Blejskem gradu je za avtobuse možno ustaviti, da gredo potniki z avtobusa oziroma na avtobus.

  • TOP 5 ZNAMENITOSTI
  • PARKIRIŠČA
  • AVTOBUSNA POSTAJALIŠČA
  • ŽELEZNIŠKE POSTAJE

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.