Osamelci okoli jezera

Urejene stezice nas popeljejo na veličastne osamelce nad Blejskim jezerom.

Straža

Straža ponuja veliko
Vzpon na Stražo ni težak, pot je prijetna in obdana s smrekami, hrasti, lipami in brezami.
Je manjši hrib, ki je nadvse primeren za prijeten sprehod ter poletne in zimske aktivnosti. Nanjo se lahko povzpnete po urejeni sprehajalni poti ali pa se na vrh peljete s sedežnico. Straža velja za najlepše blejsko razgledišče nad jugovzhodno obalo jezera z razgledom na Blejsko jezero in grad ter Jelovico in Stol.

Na vrhu
Po travnikih in gozdu vas vodi Riklijeva trim steza, na vrhu pa vas pričaka Pustolovski park Bled s 65 različnimi plezalnimi elementi. V poletnem času se prepustite adrenalinskemu sankanju po FIS progi, ki se v zimskem času spremeni v smučišče. Čeprav majhno, je dobro urejeno, z organizirano šolo smučanja in opremljeno za nočno smuko.

Morate poizkusiti
Razgibajte se na Riklijevi trim stezi in doživite pustolovščino med krošnjami dreves. Še ena pustolovščina vas čaka na saneh – poleti ali pozimi.

Ojstrica

Gora z ostrim vrhom in nežnim razgledom
Do 611 m visoke Ojstrice vas bo pripeljal 20 minutni vzpon iz Velike Zake. Na ta osamelec se lahko povzpnete po gozdni poti levo od Kampa Bled, z vrha pa se vam ponuja čudovit razgled na Kamp, Blejsko jezero in njegovo okolico.

Osojnica

Osojnica je priljubljena točka fotografov, zato se pripravite na osupljiv razgled.
Do Male Osojnice (685 m) je približno 45 minut hoje po strmi gozdni poti, nato pa še 20 minut do Velike Osojnice (756m). Nagrajeni boste z najlepšimi razgledi na Blejsko jezero in njegovo okolico, na Karavanke, Kamniške Alpe in Gorenjsko ravan. Z razlogom so ravno tu fotografirani najbolj znani panoramski posnetki Bleda.

Uživajte
Z malo truda boste osvojili oba vrhova. Odpočijte si na eni od lesenih klopi in ovekovečite razgled s fotoaparatom.

Kuhovnica

Doživite najbolj neokrnjeno naravo Bleda!
S Kolodvorske ceste skozi železniški podvoz pri stanovanjskih blokih in po Aljaževi cesti levo na Razgledno cesto – desno odcep na serpentinsko pot do razgledne točke na Kuhovnici. Ponuja se vam razgled na Blejsko jezero in okolico.

Grad

Ko se je bohinjski ledenik v ledeni dobi pomikal proti severu in ob tem izoblikoval kotanjo, v kateri danes leži Blejsko jezero, je ob tem naletel še na eno oviro. Visoka apnenčasta gmota ob tem ni bila pretirano poškodovana. Na severni strani jezera se ta skalni osamelec veličastno dviga 139 m visoko in ponuja čudovit razgled daleč naokoli. Na njem že od srednjega veka stoji grad, zato se tudi osamelec tako imenuje. Dostop do gradu je mogoč po označeni sprehajalni pešpoti ali po asfaltni cesti do grajskega obzidja.

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.