Turno smučanje in deskanje

Veliko možnosti za vse bolj popularno turno smučanje ponujajo neokrnjene gore v neposredni bližini Bleda.

Turno smučanje v zadnjih letih dosega izredno priljubljenost. Veliko možnosti za dobro turno smuko nudijo tudi gore v neposredni bližini Bleda – Julijske Alpe in Karavanke.

Kam na turno smučanje?

Najbolj popularno in za Bled tudi najbolj naravno izhodišče za turno smučanje je Pokljuka. Greben vrhov nad planoto je skoraj ves idealen za turno smučarske podvige. Najbolj obiskani cilji so: Debela peč, Brda, Mrežce, planina Lipanca, Viševnik in Veliki Draški vrh. V Karavankah, nedaleč od Bleda, se lahko odpravite na turno smuko s Stola in Begunjščice. Ti smuki sta zaradi strmih pobočij in nevarnosti plazov nekoliko zahtevnejši. Seveda z Bleda ni daleč tudi do drugih izhodišč za najbolj poznane turne smuke v Julijskih Alpah kot so Komna, Fužinske Planine, skozi Krmo na Kredarico in druge.

Dobra predpriprava

Tudi za tovrstno rekreacijo si lahko na Bledu izposodite opremo, najamete vodnika, dovolj je vodniške literature, turne smuke pa so označene na različnih zemljevidih.

Doživite

Divji spust v naravnem okolju zunaj ustaljenih poti vam bo pognal kri po žilah in počutili se boste živi kot še nikoli. Turo prilagodite vremenskim razmeram in vašemu znanju in se spustite v objem zimske narave.

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.