Prireditve

Na Bledu prek leta potekajo številne prireditve, ki pripomorejo k poživitvi kulturnega in družabnega življenja v kraju.

Prireditve so namenjene vsem: tako gostom, domačim in tujim, kot tudi domačinom - vsakdo bo našel nekaj zase. Koledar prireditev zahtevajte na turističnem društvu Bled, v turističnih agencijah ter po hotelih.

Največ prireditev je na Bledu v poletnem času: Gorenjsko ljudsko izročilo lahko spoznate skozi ples in narodnozabavno glasbo in se ob zvokih le-teh tudi zavrtite. Ljubitelji klasične glasbe lahko prisluhnete koncertom na gradu, v cerkvah in Festivalni dvorani ali pa po hotelih v času Festivala Bled. Lahko pa obiščete Blejski grad,  kjer vas bo pričakal graščak.

Ob prijetnem sprehodu okrog jezera pa si lahko ogledate sejem domače in umetnostne obrti, prisluhnete promenadnemu koncertu godbe na pihala, otroke pa za trenutek prepustite otroškemu programu, ki smo ga pripravili za njih.

Tradicionalne prireditve

Najbolj znana blejska prireditev so Blejski dnevi, tretji vikend v juliju z nepogrešljivimi lučkami na jezeru in ognjemetom ter sejmom domače in umetnostne obrti in raznimi koncerti na blejski promenadi.
Na predzadnji dan v letu lahko prisluhnete klasični glasbi na tradicionalnem Gala novoletnem koncertu v Festivalni dvorani. Na velikonočno nedeljo pa prirejamo Velikonočni koncert.

V sklopu prireditev Veseli december imate še zadnjo možnost za nakup prazničnih daril na Miklavževem in Božično-novoletnem sejmu, med številnimi ostalimi prireditvami pa je najbolj zanimiva Legenda o potopljenem zvonu na božični dan.

Ne smete pa pozabiti na romantičen zimski sprehod z baklami ob jezeru.

V letu 1999 smo prvič organizirali Riklijeve športne dneve v začetku julija s pohodom na Stražo po "Riklijevi metodi" in raznimi športnimi turnirji.

Glasbeni festivali


Mednarodni glasbeni festival Bled poteka tradicionalno zadnje dni junija ter v juliju, na različnih lokacijah Bleda z okolico. Na odrih večernih koncertov se predstavljajo najboljši violinisti z vsega sveta, v različnih komornih zasedbah, z najvišjo stopnjo virtuoznosti, ki z lahkotnostjo muzicirajo ter navdušujejo tako strokovnjake kot širše občinstvo. Tako večer za večerom polnijo koncertne dvorane in pišejo zgodovino glasbe, ker se na njih izvajajo tudi krstne izvedbe sodobnih skladateljev, ki se ravno tako udeležujejo festivala. Mojstrske tečaje za violino in violo vodijo mednarodno renomirani pedagogi in Bled je v tem času stičišče domačih in tujih glasbenikov.

V času Festivala poteka tudi prvo slovensko mednarodno tekmovanje za mlade violiniste in violiste z mednarodno udeležbo ter doslej lepimi rezultati slovenskega podmladka.

Vzporedne prireditve kot so gostujoče slikarske kolonije in družabni večeri, kjer se imajo možnost predstaviti tudi kvalitetni slovenski proizvodi, dajejo festivalni dih svežine in sproščenosti v nepozabnih poletnih večerih.

Okarina etno festival v mesecu avgustu gosti najizvirnejše in najzanimivejše glasbene skupine z vsega sveta.

Športne prireditve


Na Bledu se lahko pohvalimo z dolgoletno tradicijo organiziranja mednarodnih veslaških tekmovanj. Prve regate so bile že leta 1930. Bled je danes eno najbolj pomembnih svetovnih veslaških središč z morda najlepšo veslaško progo na svetu. Najbolj znana in odmevna zimska prireditev je prav gotovo Svetovni pokal v biatlonu na Pokljuki. V športni dvorani si v marcu lahko ogledate Mednarodni hokejski turnir malčkov in dečkov, skozi vse leto pa razna hokejska tekmovanja in drsalne prireditve.

Prireditve pozimi

V sklopu prireditev Veseli december imate še zadnjo možnost za nakup prazničnih daril na Miklavževem in Božično novoletnem sejmu, med številnimi ostalimi prireditvami pa je najbolj zanimiva Legenda o potopljenem zvonu na božični dan. Po ogledu legende in potopu božičnega drevesca pa lahko v Cerkvi Sv. Martina prislihnete božičnemu koncertu. Ne smete pa pozabiti na romantičen sprehod z baklami ob jezeru ...

Na predzadnji dan v letu lahko prisluhnete klasični glasbi na tradicionalnem Gala novoletnem koncertu v Festivalni dvorani. Zadnji dan v letu lahko preživite na Blejski promenadi, uživate ob številnih prireditvah v hotelih in gostinskih lokalih; ne glede na to, kje se boste odločili vstopiti v novo leto, ne pozabite na veličasten polnočni ognjemet z jezera.

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.