Potapljanje

Tudi pod gladino Blejskega jezera so naravne lepote – pokukajte v svet podvodne flore in favne.

Povprečna letna temperatura Blejskega jezera je 12 °C, julijska temperatura pa se v povprečju povzpne na 21,5 °C. Zato privlači številne kopalce, primerno je tudi za veslanje, vožnja z motornimi čolni pa je prepovedana. Po dolgih letih onesnaževanja se je po sanaciji voda v jezeru le zbistrila, tako da je v njem sedaj 18 različnih vrst rib in tudi raki ter školjke niso več redkost. Vidljivost v jezeru je spremenljiva, življenja v njem je glede na letni čas več ali manj. Samo dno jezera je kot vsa jezera muljasto, ob obali pa je nekaj več kamenja. Omenjene trditve z veseljem potrdijo blejski potapljači, ki jim je jezero najbližji in osnovni akvatorij.

Poleg rib je voda bogata tudi z vodnimi rastlinami, kot so npr. beli in rdeči lotos in več vrst alg in trsja. Obalni akvatorij jezera je pravi izziv podvodnim fotografom, saj se ribe pretežno zadržujejo v tem delu jezera. Simpatična vstopna točka je tudi regatni center, kjer je teren primeren za kakšen manjši trening potop.

Potopite se!

Pod gladino se radovednim odpira povsem nov svet, skrivnostni podvodni svet sladkovodnih živali in raznolikih vodnih rastlin.

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.