Plavanje in kopanje

V poletni vročini se osvežite v hladni modrini blejskega jezera.
Kopalne vode na obali Blejskega jezera:
  • Grajsko kopališče
  • Mala Zaka
  • Velika Zaka
  • Zasebno kopališče Vile Bled
  • Zasebno kopališče Grand hotela Toplice

Grajsko kopališče

Je uradno javno kopališče ob Blejskem jezeru. Nahaja se na izredno lepi lokaciji pod visoko grajsko skalo.

Zdravilni učinki

Arnold Rikli (1823 - 1906) je bil švicarski zanesenjak, ki je del svojega življenja preživel na Bledu. Zavedal se je pomena vode, zraka in svetlobe za človekovo zdravje in je začetnik zdravstvenega turizma na Bledu. V Blejskem jezeru najdemo zdravilne vrelce, ki blagodejno vplivajo na človekovo zdravje.

Kopališče danes

Danes je kopališče moderno urejeno in že nekaj let se ponaša z modro zastavo, kar pomeni, da izpolnjuje stroge okoljske standarde kot rezultat ekološkega delovanja vseh dejavnikov v Občini Bled.

V urejenem grajskem kopališču se lahko kopate od junija do konca septembra. Dolžina ograjenega kopališča je 300 metrov in zavzema 6000 m2 lepo urejenih površin. Za zabavo je poskrbljeno: kopališče ima dva tobogana, trampolin, plezalno goro z oprimki, 4 bazene, skakalno desko, igrala, peskovnik za otroke, namizni tenis, šah. V kopališču lahk gost poišče senco pod košatimi kostanji ali pod senčniki.

Kopališče ima čez 100 kabin, 107 garderobnih omaric, prenovljene sanitarije in tuše, urejena je izposoja ležalnikov. Pred vhodom je urejena čolnarna, kjer lahko najamete čoln in veslate po jezeru. Poskrbljeno je za kakovostno gostinsko ponudbo.

Ob raziskovanju jezerskega dna pa vam bodo v pomoč člani Društva za podvodne dejavnosti Bled. V sezoni jih dobite vsak četrtek od 17. do 18. ure v Grajskem kopališču. Termalna kopališča: v pokritem bazenu hotela Toplice ima voda 23 °C, v bazenih hotelov Rikli Balance in Park pa je dogrevana na 28 °C.

Igrajte

Na grajskem kopališču vas čaka zabava za cel dan. Poleg plavanja in sproščanja v senci kostanjev se preizkusite v mokrih avanturah na vodnih igralih.

Uporabne povezave

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.