Alpinizem in športno plezanje

Strme stene Julijskih Alp zapeljivo vabijo zahtevne športne plezalce.

Alpinizem 
Bled je s svojo neposredno bližino dveh gorskih verig Julijskih Alp in Karavank idealno izhodišče za alpinizem. Poleg letnih in zimskih alpinističnih vzponov sem štejemo še drytooling, ledno plezanje, turno in alpinistično smučanje oz. deskanje v visokogorju. Zelo priljubljene so alpinistične smeri v Bohinjskih gorah, stenah treh dolin Krme, Kota in Vrat med katerimi kraljuje Severna triglavska stena s kar1000m. Za manj izkušene in tiste, ki ne poznajo okoliških razmer priporočamo, najem gorskega vodnika.

Športno plezanje
Plezanje je v Sloveniji eden izmed bolj priljubljenih športov, za katerega imamo v okolici Bleda odlične pogoje. Težavnosti športnoplezalnih smeri v bližnjih opremljenih plezališčih segajo vse od najlažjih (3) do najtežjih (8c+). V dolini Radovne se lahko prizkusite v balvanskem plezanju, na balvanih ob spomeniku Požgana Radovna, sicer pa sta vam na voljo tudi dry tooling in dvoransko plezanje. Tisti, ki šport že poznate lahko kupite športnoplezalni vodnik, in se sami odpravite v plezališča, ostalim pa priporočamo, da se odpravite plezati v spremstvu športno plezalnega inštruktorja ali se odločite za plezalni tečaj.

Plezajte!

Izbirate lahko med različnimi težavnostnimi stopnjami ter med naravno steno ali urejenim plezališčem. V vsakem primeru pa poskrbite za varnost in primerno opremo.

Plezališča

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.