Slovenske Alpe - Gorenjska

Razgibana pokrajina, ki z visokimi vrhovi povezuje Slovenijo, Italijo in Avstrijo.

Na stičišču Slovenije, Italije in Avstrije, na območju, kjer se srečujejo Alpe z Mediteranom, na severovzhodu Slovenije vas čakajo posebna odkritja! Začutite lasten utrip med gorami in vodami, med gozdovi in pašniki, v vaseh z ohranjenimi posebnostmi, v srednjeveških mestih.

Zajemite sapo!
Aljažev stolp - Triglav
Na tako majhnem koščku sveta, da ga na  G-earthu z enim pogledom ujamete z višine komaj 39,4 km, boste v enem samem dihu začutili vse. Alpe in
Mediteran hkrati!

Ustavite se za hip.
Pridite. Slovenske Alpe so Gorenjska, ki je z letališčem prav v srcu pokrajine lahko dostopna iz vseh metropol Evrope, z avtocestami pa le nekaj ur oddaljena od urbanih evropskih središč.

Preprosto je!
Nikjer drugje se ne boste s tako lahkoto z dlanjo dotaknili najvišjih alpskih sten. Malo kje boste tako zlahka uživali v slogu kraljev, predsednikov, umetnikov z vsega sveta. In kje so še tako dostopni kotički neokrnjene narave? Slovenske Alpe so dostopno razkošje. S pastirsko idilo v krajih z življenjem nekdanjosti, s sladkostmi življenja v srednjeveških mestecih, s srečo, skovano v starodavnih fužinah, z ritmom glasbe najpogosteje predvajane pesmi na svetu. Tako preprosto. Tako blizu!

Doživite vse!
Oglejte si, kar hočete. Vsak dan malo drugače, vsak dan kje drugje. Sezite po svoji mavrici.

Raziskujte

Vas zanima prenekateri skriti kotiček narave v Slovenskih Alpah in bi radi prisluhnili lokalnim zgodbam. Pojdite po Gorenjski in raziskujte!

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.