Območje Ribnega

Sprehodite se skozi gručo vasic in se naužijte miru, ki ga nudi tukajšnja narava.

Združuje Ribno, Koritno, Bodešče in Selo, vasi, v katerih domujejo mir, tišina in spokojnost. Nekakšno središče predstavlja Ribno, gručasta vasica s farno cerkvijo sv. Jakoba. Na njenem južnem robu, od koder je čudovit razgled na Savo Bohinjko, je hotel Ribno, nedaleč stran blizu reke Save, pa je naravno jezerce. Sprehajalci radi zavijejo tudi prek mostu čez Savo do lovske koče Talež, saj se od tod ponuja lep razgled na Radovljiško polje, Bled in Karavanke. Bodešče so znane predvsem po gotski cerkvici sv. Lenarta iz sredine 15. st, ki je postavljena na t.i. Bodeških pečeh. Koritno, manjša razpotegnjena vas, ki leži na robu savske terase, je najbližje Bledu – od njega je oddaljena le poldrugi kilometer.

Obiskovalci v polurnem sprehodu lahko obiščejo kamp Šobec, ki slovi kot najbolje urejen kamp v notranjosti Slovenije. Selo, pretežno kmečka vas zahodno od Ribnega, je znana predvsem po kmečkem turizmu.

Obiščite

Veliko možnosti za sprehajanje boste našli v slikovitih vasicah na tem območju. Obiščite farne cerkvice in si odpočijte ob naravnem jezeru.

Uporabne povezave

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.