Bohinj

Geografske danosti za raznolike športe in možnost popolne sprostitve so razlog za obisk kraja v katerem koli letnem času.

Spoznajte Bohinj

Slikovita kotlina, dolga pribl. 20 km, se pričenja v ozki Soteski. V osrednjem delu se deli na Zg. in Sp. Dolino in se zaključuje v Ukancu, ob vznožju Komne in Komarče. Bohinjsko jezero, največje stalno naravno jezero v Sloveniji, privablja goste poleti in pozimi. V širšem smislu sodi k Bohinju tudi obrobje – greben Spodnjih bohinjskih gora s Črno prstjo (1844 m), Rodico (1966 m) in Voglom (1922 m), visoka kraška planota Komna, Dolina Triglavskih jezer, Fužinarska planota s planinami, ki se dviga nad Bohinjskih jezerom, in jugozahodni del Pokljuke.

Kaj početi?

V Bohinju najdete mir in počitek v vseh letnih časih, vendar pa tudi obilo užitkov in rekreacije. Naravnih in kulturnih znamenitosti prav tako ne manjka. Simbol Bohinja je Bohinjsko jezero z mostom in cerkvico sv. Janeza. Na drugi strani jezera - v Ukancu, je gotovo vreden ogleda 51 m visok dvokraki slap Savice – izvir Save Bohinjke. Z gondolsko žičnico pa se lahko povzpnete na Vogel oz. na 1534 m visoko Rjavo skalo, od koder je čudovit razgled na Julijske Alpe. Pozimi lahko tudi uživate v smučanju na urejenih progah, možna pa je tudi turna smuka z bližnjih gorskih vrhov.

Znamenitosti

V značilnih vaseh, predvsem Zgornje bohinjske doline, si lahko ogledate obilo znamenitosti – od korit Mostnice in Planšarskega muzeja (04 572 30 95) v Stari Fužini, do kozolcev – toplarjev, in Oplenove hiše (+386 4 572 35 22) stare ohranjene domačije s črno kuhinjo in avtentično opremo v vasi Studor. V Bohinjski Bistrici, danes upravnem sodišču Bohinja, lahko obiščete muzej Tomaža Godca z arheološko zbirko, ohranjeno delavnico hišne usnjarske obrti in zbirkama iz 1. in 2. svetovne vojne

Uživajte

Odličen kraj za dopust v katerem koli letnem času. Raznolika ponudba športnih aktivnosti, lepa narava in krajevne znamenitosti so razlog, da vam tukaj ne bo nikoli dolgčas. Privoščite si oddih v Bohinju in raziskujte do onemoglosti!

Uporabne povezave

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.