Razstava Zgodovina prihodnosti

Festivalna dvorana Bled, 9. - 25. 8. 2019, 18:00 - 20:00

Vljudno vabljeni na odprtje razstave 'Zgodovina prihodnosti - Case study Bled',  študentov Fakultete za arhitekturo, Univerze v Ljubljani, ki bo v petek, 9. avgusta 2019, ob 18. 00 uri, v preddverju Festivalne dvorane na Bledu. Razstava bo odprta do 25. avgusta 2019.

ZGODOVINA PRIHODNOSTI - CASE STUDY BLED

Bled je pravi učni primer gradnje skozi zgodovino. Zaradi izjemnih naravnih danosti je bil v vseh obdobjih izpostavljen zunanjim vplivom in ambicijam. Vsi politični sistemi, vladarji, politiki in bogataši so si ga lastili in spreminjali v svoje 'igrišče'. Bled je seštevek mnogih kolektivnih in individualnih vizij, ki so se zgradile na njegovih bregovih – vedno v razkoraku med našo predstavo o tem prostoru in njegovo realno podobo. 

Vizije študentov arhitekture seminarja prof. Jurija Sadarja, so se omejile na območja, ki so v javni lasti, kot na primer Grajsko kopališče, Pristava, objezerska promenada, Ljubljanska cesta, parkirišče ob Prešernovi cesti... ter tista, ki so programsko zavezana kulturi – dobrini, ki je danes na Bledu ni in za katero verjamemo, da ga lahko na novo prerodi in obogati. Študentje so zasnovali projekte različnih meril – od razpršenega hotela do večjih hibridnih projektov, ki se odzivajo na zadnje urbanistične smernice, predvsem vzpostavitev severne in novo predvidene južne obvoznice. Prav slednja, ki naj bi razbremenila danes prometno izredno obremenjeno južno jezersko promenado, ponuja možnost za sanacijo krajinsko občutljivega objezerskega prostora.

Na koledar

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.