Razstava v Infocentru Triglavska roža Bled

Infocenter Triglavska roža Bled, 25. 9. - 3. 11. 2019, 8:00 - 18:00
Vabljeni na gostujočo razstavo. Razstave so na ogled brezplačno.
  • Avtorska fotografska razstava Andreje Peklaj: Domovanje skrivnosti - ples s svetlobo (razstava bo na voljo za ogled od 25.9. do 3.11.)
Vabljeni na ogled samostojne fotografske razstave mojstrice fotografije Andreje Peklaj  (MF FZS in AFIAP - artist) z naslovom »Domovanje Skrivnosti – ples s svetlobo.«

Cikel fotografij, ki bodo tokrat predstavljene na razstavi v Infocentru Triglavska roža Bled, je posvečen gozdu in drevesom – avtorica nam ga predstavi na povsem svojski in sebi lasten način, ki ni ustvarjen z računalniško tehniko.

O avtorici:
Andreja Peklaj je mojstrica fotografije pri Fotografski zvezi Slovenije in nosilka naziva AFIAP (Artist) pri Mednarodni fotografski zvezi FIAP. Fotografira in razstavlja od leta 1973. Leta 1982 je postala članica Društva oblikovalcev Slovenije. Je med prvimi člani 1989. leta ustanovljenega Kulturno-umetniškega društva dr. Lojz Kraigher Univerzitetnega kliničnega centra in Medicinske fakultete, v okviru katerega vodi tudi razstavno dejavnost v galeriji Nevrološke klinike. Doslej je pripravila 89 samostojnih razstav doma in v tujini, sodelovala na veliko skupinskih ter prejela mnoga priznanja in nagrade. Izdala je dve fotomonografiji o Cerkniškem jezeru, za kar ji je Unesco podelil Znak desetletja za varovanje naravne in kulturne dediščine. 2007 je na Jakopičevem sprehajališču v ljubljanskem Tivoliju pripravila razstavo 120 fotografij velikega formata Odstiranja. Leta 2008 je prejela najvišje priznanje Občine Cerknica »12. junij«, leta 2015 pa Listino častne članice Kabineta slovenske fotografije pri Gorenjskem muzeju v Kranju. Je tudi članica Fotografskega društva Janez Puhar v Kranju in od leta 2018 članica umetniškega sveta pri Fotografski zvezi Slovenije. V Infocentru Triglavska roža Bled je samostojno razstavljala v letu 2011.
Na koledar

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.