Dogodki v okviru projekta BeeAware!

26. 5. 2019

Občina Bled in Čebelarsko društvo Bled Gorje, ki v letošnjem letu praznuje sto letnico delovanja, sta del evropskega projekta BeeAware! Alpske občine za zaščito čebel.

Čebele ne ohranjajo le biotske raznovrstnosti, marveč skrbijo tudi za raznolikost na naših jedilnih mizah. Projekt želi alpske občine spodbuditi k sprejemanju ukrepov za varstvo in zaščito medonosnih in divjih čebel ter zaščito njihovega življenjskega okolja. Projekt poteka v letih 2018-2021, in sicer v petindvajsetih občinah na območju Alp, v Sloveniji sta to občini Kranjska Gora in Bled. BeeAware! predstavlja kooperacijski projekt Mednarodne komisije za varstvo Alp (CIPRA), omrežja občin Povezanost v Alpah in društva Alpsko mesto leta, sofinanciran pa je s strani Sklada za zaščito živali in Nemškega zveznega ministrstva za okolje, varovanje narave, gradnjo in jedrsko varnost.


Vabljeni na dogodke v okviru projekta, le-ti so brezplačni:

  • 26. maj 2019, 10.00, Čebelarstvo Ambrožič na Selu: Otvoritev razstave čebelarskih motivov na kozolcu: predavanje Mojce Rehar Klančič o medovitih rastlinah in podelitev sadik, druženje s čebelarji iz Kranjske Gore.

Na koledar

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.