Razstave v Knjižnici Blaža Kumerdeja Bled

Knjižnica Blaža Kumerdeja Bled, 1. 6. - 31. 8. 2019

Knjižnica Blaža Kumerdeja Bled vabi na razstave:

V mesecu JUNIJU:

  • 1. - 19. 6.: Ustvarjanje je zabavno - V krožek likovne delavnice je vključenih štirinajst zabavnih učencev tretjih razredov, ki so se srečevali na štirinajst dni. Pri zabavnem ustvarjanju preizkušajo različne materiale in tehnike. Izpod njihovih prstov prihajajo zanimivi in zabavni izdelki. S svojimi izdelki se predstavljajo tudi učenci zabavnih oddelkov podaljšanega bivanja. Tudi oni radi zabavno ustvarjajo, če le ne hitijo k drugim dejavnostim. Zabavni ustvarjalci in njihove zabavne mentorice OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled.
  • 6. 6. - 30. 6.: Od nakita do skulpture in študijsko risanje: Sodelovanje z lokalnimi umetniki se nadaljuje. Tokrat so povezali dva umetnika, ki pri nas uspešno delujeta. Priznanega oblikovalca nakita Huberta Široka ter akademsko slikarko mlajše generacije Lučko Šparovec. V sklopu treh tečajev so udeleženci različnih starostnih skupin izdelali izvrstna dela. Pri tečaju Od nakita do skulpture so se udeleženke spoznale z vsemi stopnjami oblikovanja nakita. Izdelale so unikaten nakit iz bakra. Naučile so se posebne tehnike kovanja lističev, ki sojih uporabljali že stari sumerci. Ta tehnika je stara že več kot 2000 let in je danes že skoraj pozabljena. V sklopu študijskega krožka Študijsko risanje so se udeleženci naučili risanja geometrijskih teles v različnih prostorskih situacijah, iskanja razmerij med objektom in ozadjem, risanja krokijev tihožitij z različnih zornih kotov, s poudarkom na perspektivi in obliki, seznanili so se s študijsko risbo velikega formata z motivom tihožitja, narisanega v različnih risarskih tehnikah in z različnimi vrstami risb (študijska risba, skica, kroki) ter naučili ovrednotiti lastno delo. Predstavili se bodo s študijsko risbo Tihožitja v tehniki svinčnik na papir. V zadnjem sklopu razstave bodo razstavljali otroci iz celoletne slikarske šole. Slikarska šola je zasnovana v smislu, da poudarja tekste, likovne vsebine in področja, ki nadgrajujejo pridobljeno znanje v šoli in otroke spodbujajo k večji kreativnosti in realizaciji njihovih idej. Otroci se bodo predstavili z deli v različnih slikarskih in risarskih tehnikah in z različnimi motivi  (živalski, interier, domišljijski motiv,..)
  • 20. 6. - 31. 8.: Incident hladne vojne na bohinjskem nebu - Razstava Incident hladne vojne na bohinjskem nebu, ki sta jo pripravila Anja Poštrak in dr. Jože Dežman iz Gorenjskega muzeja, govori o sestrelitvi ameriškega transportnega letala nad Gorjušami avgusta leta 1946. Vsi člani posadke so umrli, dogodek pa je sprožil mednarodno krizo in vojaško napetost med državami.

Razstave so odprte v delovnem času knjižnice.
Na koledar

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.