Prireditve v Knjižnici Blaža Kumerdeja Bled

Knjižnica Blaža Kumerdeja Bled, 21. - 22. 3. 2019, 28. 3. 2019, 5. 4. 2019, 11. - 12. 4. 2019, 18. - 19. 4. 2019, 26. 4. 2019
  • Četrtek, 21. 3., 19:30: Družinsko popotovanje okrog sveta: Popotniška družina Stergar Avbelj z Bleda se je tokrat odpravila kar na pot okrog sveta. V 79-ih dneh so obiskali znane turistične kraje kot so Dubaj, Havaji, Florida in Hollywood, pa tudi daljne eksotične dežele južnega Pacifika: Samoa, Fidži, Nova Zelandija ... Spoznali bomo družinam prijazno Šrilanko, moderni Singapur, Filipine, košček Avstralije in še kaj. Ne zamudite tega res zanimivega potopisa!
  • Petek, 22. 3., 17:00: Mala rdeča koklja - DOGODEK JE ŽAL ODPOVEDAN. Pripravili so nadomestni dogodek: Pravljico in delavnico O psičku in muci (Josef Čapek) v izvedbi Irene Razingar.
  • Četrtek, 28. 3., 18:00: Blejski kozolci: predavanje Maje Vrtačnik v sodelovanju z Društvom za varstvo okolja Bled. Kozolec je bil nekdaj sestavni del slovenske kmetije, postavljen blizu doma ali med travniki in polji. Prvotni namen kozolcev je bil shranjevanje in sušenje žita, sena in pridelkov. Danes  ima poleg prostorskega, kjer se shranjujejo drva, bale, kmetijska mehanizacija, orodje in druge naprave tudi etnološki pomen, saj gre za ohranjanje kulturne dediščine.
  • Petek, 5. 4., 17:00: Tulipan - Ustvarjalno delavnico za otroke bo pripravila Metka Repinc.
  • Petek, 5. 4., 19:00: Lepote narave - Otvoritev slikarske razstave Milene Petek, članice Slikarskega društva Atelje Bled.
  • Četrtek, 11. 4., 18:00: Prikaz priprave kruha z naravnim kvasom - drožmi - Vabljeni na prikaz priprave kruha, ki ga boste v prenosni pečici tudi spekli v živo. Pokusili boste kruh z drožmi in kruh s sadno kvasno vodo iz same ajdove moke. Spoznali boste, kako droži pripravite in kako jih vzdržujete neomejen čas. Delavnico bo vodila Mateja Reš s kmetije Vrt okusov, v organizaciji MGC Bled.
  • Petek, 12. 4., 17:00: Zagugaj se v svet domišljije - Delavnico za otroke, ki temelji na umetnostnih medijih - gib, glasba, ples, drama, likovne dejavnosti in domišlija, bosta pripravili Estera Burgar in Kelly Avsenik - Hanson.
  • Četrtek, 18. 4., 19:30: Norveška – na obisku v deželi Vikingov in Trolov - Prostrana, popotnikom in fotografom prijazna, tudi poleti hladna dežela, ki je sonce ne ogreje, čeprav sveti skoraj cel dan. Pa tudi dežela tisočerih lepot, neštetih fjordov, slapov, gora, prijaznih domačinov ... Kaj sta v njej z ženo Vlasto doživela in zakaj se bosta tja zagotovo še vrnila, vam bo povedal Robert Metličar. 
  • Petek, 19. 4., 17:00: Začarani čajnik - Izvirna in čarobna pravljica v tehniki papirnatega lutkovnega gledališča v izvedbi Pripovednega gledališča gdč. Bazilike.
  • Petek, 26. 4., 17:00: Mavrični metuljčki - Ustvarjalna delavnica s Tanjo Žohar.
Na koledar

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.