Svetovni pokal v zimskem plavanju

Olimpijski veslaški center, Blejsko jezero, 31. 1. - 3. 2. 2019
Bled za aktivne

Bled se kot eno najlepših prizorišč vrača na koledar tekmovanj Mednarodne zveze zimskega plavanja (IWSA). Od 31. januarja do 3. februarja bo v Mali Zaki potekal Mednarodnim svetovni pokal v zimskem plavanju 2019. Svetovni pokal bo uvod v IWSA Svetovno prvenstvo v zimskem plavanju 2020, ki ga bo prav tako gostil Bled. 

Cilj IWSA je združiti posameznike in klube, ki so vključeni v zimsko plavanje, ter širiti informacije o pozitivnih učinkih plavanja v mrzli oziroma ledeni vodi. Vsako leto se po svetu organizira več kot 10 dogodkov, vključno s petimi IWSA svetovnimi pokali, na vsaki dve leti pa poteka tudi svetovno prvenstvo.

Tekmovalno prizorišče je Olimpijski veslaški center, ki je bil obnovljen leta 2010 in ima odlično in takim tekmovanjem primerno infrastrukturo s stalnimi objekti.

Dogodek pa ne bo zanimiv le zaradi čudovite lokacije, ampak tudi zaradi programa tekmovanja. Poleg netekmovalnih disciplin (osnovnega skoka v Blejsko jezero in 25 m ter 50 m prostega plavanja brez merjenja časa), bodo udeleženci lahko tekmovali v 13 različnih disciplinah. Discipline, ki se bodo izvajale v 25 metrskem bazenu na jezeru so: 25 m prosto, prsno, delfin, 50 m prosto in prsno, 100 m prosto in prsno ter 200 m prosto in prsno. Za tiste najbolj pripravljene pa bosta tokrat na voljo tudi dva daljinska plavanja na 450 in 1000 m, ki pa bosta potekala izven bazena po točno določeni progi. Tekmovanja se bodo zvrstila od petka do nedelje.

Dogodka se bodo udeležili tekmovalci s Češke, Danske, Latvije, Slovaške, Finske, Estonije, Avstrije, Rusije, Norveške, Gruzije, Španije, Velike Britanije, ZDA in Čila. 

Vse dodatne informacije so na voljo na uradni spletni strani https://winterswimming-bled.com/, kjer se lahko še do 15. januarja 2019 prijavite na katero od disciplin. Vabljeni!


Več informacij

*Organizator ima pravico do spremembe programa ob predhodnem obvestilu tekmovalcev Svetovnega pokala v zimskem plavanju na Bledu 2019.
Na koledar

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.