Razstave v Knjižnici Blaža Kumerdeja Bled

Knjižnica Blaža Kumerdeja Bled, 1. - 28. 2. 2019, 1. - 31. 3. 2019

Knjižnica Blaža Kumerdeja Bled vabi na razstave. 

V februarju:

  • Moja prva knjiga - Svoje knjigice bodo razstavljali učenci 5. a in 5. b razreda OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled. Mentorici in razredničarki: Lidija Vidic in Magda Bogataj.
  • Ročna dela - Gospe iz Farnega društva Bled bodo predstavile svoja ročna dela.
  • Mini razstava polstenih - volnenih mil - Polsteno milo je nekaj posebnega, prijetnega na dotik, zagotovo pa ekskluzivno darilo. Zelo preprosto ga polstimo (filcamo) s tehniko mokrega polstenja. Tai Bonetto, učenec 5. razreda POŠ Boh. Bela, se predstavlja z ročno izdelanimi unikatnimi izdelki iz 100% slovenske ovčje volne.
  • Znamka Verigar v luči nastanka Kraljevine SHS - V letu 2019 vam bodo z manjšimi razstavami predstavljali Izbrane predmete iz zbirk Gorenjskega muzeja. Tokrat se bomo vrnili v leto 1918 in Državo Slovencev, Hrvatov in Srbov, spoznali prvo slovensko znamko, ki se je po motivu na njej imenovala verigar in njenega avtorja, slikarja Ivana Vavpotiča. Muzejsko vitrino sta pripravili mag. Barbara Kalan in Anja Poštrak.
  • Likovna razstava 'orodje' - Dijaki Biotehniškega centra Naklo so pri pouku likovne umetnosti kot motiv uporabili različno orodje. V srednji šoli BC Naklo se dijaki izobražujejo za poklice: pek, slaščičar, mesar, vrtnar, cvetličar, gospodar na podeželju … Iz kartona so izdelali orodje, pripomočke in nekaj naprav, ki jih v različnih izobraževalnih programih uporabljajo pri praktičnem pouku, pri delodajalcu na praksi ali pri delu doma. Mentor likovne razstave je Boris Urh.
V marcu:
  • Slikar - Razstava malih umetnij otrok od 1. do 6. leta starosti iz Vrtca Bled.
  • Pisane barve in otroška domišljija - Učenci Podružnice Bohinjska Bela in Podružnice Ribno so pisane barve in različne materiale prepletli z otroško domišljijo in ustvarili čudovite izdelke.

Razstave so odprte v delovnem času knjižnice.

Na koledar

Prijava na e-novice

Bled MyWay vam omogoča, da na enem mestu zberete, pregledate in rezervirate vse aktivnosti pri ponudnikih.
Oblikujte si svoj oddih na Bledu po svoje.

Dodajanje aktivnosti

Vsebine se med brskanjem po spletni strani dodajajo same ali pa jih s klikom dodajte sami.

Izberite aktivnost

S klikom na X odstranite tiste aktivnosti, ki vas ne zanimajo.

Preverite ponudbo

S klikom na gumb boste lahko na enem mestu izbrali ponudnika željene aktivnosti in jo rezervirali.