Solata pekljenega jezika z mangom in vrtnimi solatkami, balzamično šalotko, gelom brusnice, hrenom ter gorčičnim dressingom
***
File divje svinje s pokljuškimi lisičkami in ohrovtom, krema rdečega zelja, glazirana pivska repa, pire pečene buče in timijanova redukcija
***
Krema lokalne skute bobek z vaniljo, šmarnica sorbet z zvezdnim janežem, korenje z ingverjem, gel zelenega jabolka, pehtran pena in krokant lešnika
Čebulni consomme, poširano jajce prepelice, kanelon krvavice, marmelada divjih gob, vložena čebula, peteršiljevo olje, ovčji gel, timijan
***
Smuč, pire rdečega zelja, ajdov raviol telečjih možganov, sotirana koleraba in brokoli, sliva in hruška, pena pečene ribje kože
***
Biskvit bele čokolade, glazirano korenje z ribezom, pečeni orehi, pastinakova krema, sladoled iz bohinjske kisle smetane in medu, domače orehovo žganje
Restavracija Špica, Cesta svobode 9, Bled. t: +386 4 574 30 27
Pozdrav iz kuhinje
***
Bučna juha z emulzijo česneka in bučnega olja
***
Srnin file s kombinacijo bele in rumene polente, dušena zelenjava in pena sladkega krompirja
***
Sadna terina z mandarininim sladoledom
Oreo, hladnodimljena zlatovščica, bohinjski kremni sir in bela polenta
***
Jelenov hrbet, 16 ur počasi dušen na nizki temperaturi, vodna kreša, volčje jabolko, pastinak, teran in gluhi štrukelj
***
Lovčeva kremna rezina (mille feuille)
Vegetarijanski meni:
Oreo, hladnodimljena zlatovičica, bohinjski kremni sir in bela polenta
***
V solnem cvetu pečena rumena pesa, rdeča leča, koruzni mouss, pastinak in mladi grah, teriyaki
***
Lovčeva kremna rezina (mille feuille)
Pozdrav iz kuhinje
***
Kremna juha iz zelene, mošnjiček s telečjimi lički, stebelna zelena
***
Zorjen hrbet bohinjskega goveda, koruzni kosmiči, krema buče golice, karamelizirana šalotka, peteršiljev biskvit
***
Matijovčeva jabolka z lešniki, kisla smetana s pehtranovim sladoledom, jajčni liker
Goveja juha z jetrnim cmokom
***
Nadevana svinjska ledja v mrežici, kislo zelje, drobnjakov kremni krompir
***
Dnevna sladica
Pozdrav iz kuhinje
***
Consomme rdečega zelja z rdečo peso in repo
***
Račka s skorjico jabolka in kostanja, bučni štrukelj, espuma rdečega zelja, pirota s špinačo in kozjim sirom
***
Tepkin štrudelj 1906
Pozdrav iz kuhinje
***
Rižota s farsom jurčkov in gamberov, bučna semena
***
Gosja kračka, ocvrta v kožici odojka, pire hokaido bučke, pomarančna omaka z medom, hrustljava zelenjava
***
Hruška in teran